Noua generație de ultrabook-uri - Dell Latitude E7250

Noua generație de ultrabook-uri - Dell Latitude E7250

Între ultrabookurile recondiționate intră încet noua linie de model, Dell Latitude E7250. Aceasta este următoarea generație după deja cunoscutul ultrabook Latitude E7240, despre care puteți găsi o recenzie pe blogul nostru. Să vedem cum diferă succesorul acestuia.

Design solid negru mat

Dell Latitude E7250

Stânga Latitude E7240, în dreapta Latitude E7250

Latitude E7250 are aceleași dimensiuni ca predecesorul său și cântărește doar cu o zecime de kilogram mai puțin, dar îl veți recunoaște totuși la prima vedere. Șasiul este bine conceput în mai multe privințe, dar surprinde imediat capacul variantei tactile. Acesta a înlocuit luciul argintiu al aluminiului cu o un design în partea superioară cu o suprafață neagră uniformă. Deși se folosește același material, ultrabook-ul E7250 oferă o impresie mai completă și mai simplă datorită unui finisaj diferit.

Tastatură și palmrest bine gândite

Dell Latitude E7250

Procesare nouă a tastaturii și a butonului de pornire

După deschiderea capacului, ne așteaptă o surpriză sub formă de tastatură și palmrest modificate. Tastele sunt încorporate în bloc și au spații reale între ele, nu doar o suprafață coborâtă. Fontul tastaturii a suferit, de asemenea, o modificare, deși nu este o intervenție drastică. Acum rămâne mai mult spațiu pe marginile tastaturii și butonul ON/OFF a fost mutat la fel, ceea ce înseamnă că tastatura este mai îngustă. Acest lucru este vizibil mai ales la tastele backspace, enter și shift dreapta.

Mai mult, zona touchpad-ului a fost mărită și butoanele de control ale volumului au dispărut complet – în schimb sunt pe tastele F1-F3 după țineți apăsată tasta Fn. În total, există destul de multe modificări după care putem recunoaște modelul Latitude E7250 de predecesorul său, chiar dacă nu ar fi eticheta din partea de jos a tastaturii.

Conectori de jur împrejur și de jos

Dell Latitude E7250

Pe laturile E7250 găsim aceleași porturi ca și la E7240

Dacă ne uităm de jur împrejur la noul ultrabook Dell, nu vom mai vedea rama argintie, ci doar o suprafață neagră mată uniformă. Comutatorul de tehnologie wireless a dispărut din partea stângă lângă ieșirea ventilatorului, așa că va trebui să utilizați elemente SW pentru a intra în modul avion. Cititorul de carduri de securitate a rămas la locul său inițial.

Pe partea din spate avem un conector de alimentare neschimbat, două porturi USB 3.0, HDMI și RJ-45 pentru conexiunea la rețea. Partea din dreapta oferă în continuare un mini DisplayPort, un alt USB 3.0, conector audio și cititor de carduri de memorie. O constatare plăcută este prezența unui conector de andocare pe partea de jos a ultrabook-ului E7250, ceea ce înseamnă că vă puteți conecta la stațiile de andocare Dell Latitude existente din linia E-family care oferă mai mulți conectori.

Componente de joasă tensiune pentru o durată de viață mai lungă

Dell Latitude E7250

Modul RAM albastru și SSD verde mSATA

În ceea ce privește hardware-ul, nu ne așteaptă mari surprize. Ultrabookul vine cu procesoare Intel Core i5 până la i7 de a cincea generație care poartă denumirea Broadwell. Din nou, acestea sunt variante de CPU de joasă tensiune care poartă litera U după denumirea numerică. Datorită consumului redus de energie, ultrabook-ul rezistă mai mult când funcționează pe baterie și nu se supraîncălzește, pe de altă parte, este întotdeauna este vorba despre un compromis în ce privește performanța. Pentru lucrările normale de birou, chiar dacă laptopul este conectat printr-o stație de andocare la două monitoare Full HD, performanța este suficientă. De asemenea, procesoarele au tehnologii avansate Intel vPro pentru a facilita administrarea în rețeaua corporativă.

Modulele DDR3L cu suport pentru o memorie de până la 16 GB RAM sunt eficiente din punct de vedere energetic. Ultrabook-urile sunt livrate doar cu SSD-uri mSATA. În comparație cu discurile de tip placă, acest lucru înseamnă un consum de energie mai mic, o muncă mai rapidă cu date și un risc mai mic de pierderi de date din cauza deteriorărilor mecanice.

Diferențele dintre variantele de ultrabookuri obișnuite și cele tactile

Dell Latitude E7250

în stânga capac negru mat, în dreapta capac de carbon varianta tactilă

Ecranul de 12,5" împarte modelul Latitude E7250 în două variante – un panou mat clasic, cu rezoluție de 1366×768, cu tratament antireflexie, sau un ecran tactil lucios, cu rezoluție Full HD de 1920×1080, care este acoperit cu sticla Corning Gorilla consolidată.

În funcție de tipul ecranului se schimbă și capacul ultrabook-ului. Varianta non-touch are un capac negru mat, în timp ce versiunea touch este echipată cu un capac din fibră de carbon dedurizată, la fel ca predecesorul E7240. Dacă doriți un ecran non-touch cu rezoluție mai mare, nu îl veți găsi pe acest model. Însă puteți accesa modelul Latitude E7450 cu 14" mai mare, care oferă deja varianta non-touch FHD.

Ultrabook business cu mare precizie

Dell Latitude E7250

Ultrabook E7250 în stația de andocare pentrumodelul Dell Latitude E-family

Cu o greutate de 1,25 kg, incluzând o baterie care poate fi înlocuită de utilizator și o înălțime de 2,1 cm, Latitude E7250 este un ultrabook cu adevărat compact și ușor portabil. Datorită materialelor utilizate și construcției precise, este, de asemenea, un dispozitiv durabil peste standard, care nu se sparge sau nu se fisurează chiar și în timpul transportului și utilizării zilnice. Dar suntem deja obișnuiți cu aceasta la liniile mai superioare de dispozitive business Dell. Și tocmai eticheta de business ultrabook o putem folosi pentru Dell Latitude E7250.

Ultrabook-uri Dell Latitude E7250 business