De ce să cumpărați tehnologie de calcul refurbished?

Proč repasovanou VT – Technimax

Diferența dintre nou și refurbished

Înainte de a cumpăra orice produs (nu numai în domeniul tehnologiei computerizate), fiecare persoană rațională își pune întrebarea: „Cu ce scop cumpăr aceste mărfuri?“ În cazul nostru, de exemplu: „Pentru ce am nevoie de acest laptop?“ Aproape întotdeauna (aprox. 94%) este vorba de o muncă de birou, de contabilitate, de lucru pe Internet etc. Este independent dovedit că, nu este necesar să cumpărați un laptop nou în aceste scopuri, deși la un preț foarte „atractiv“. Pentru toate aceste activități, bunurile refurbished pot fi utilizate fără probleme. Lucrul cu această tehnologie computerizată este chiar la fel de eficient, rapid și sigur ca și cu un dispozitiv nou din categoria low-end. Știați că, conexiunea la internet este la fel de rapidă cu un laptop nou de 3 500 lei ca și cu cel de 1000 de lei refurbished?

Ce tehnologie este mai potrivită pentru mine

Producătorii de IT fabrică tehnologia computerizată în funcție de cererea clienților. În general, există două tipuri de clienți. Primul tip de client este foarte sensibil la preț și nu îl deranjează dacă reclamă echipamentul achiziționat, de exemplu, chiar și de trei ori în perioada de garanție. Pentru acesta calitatea este importantă, dar prețul este totuși pe primul loc, iar producătorul adaptează totul la asta. Utilizează materiale mai puțin durabile, componente mai puțin fiabile și nu alocă atât de mult timp testării și tehnicii de reglare. Producătorul caută pur și simplu modalități de a face dezvoltarea și producția mai ieftine. Acest efort se reflectă în cele din urmă asupra produsului final. Un client tipic cu aceste cerințe este o persoană fizică sau o PFA.

Al doilea tip de client este specific prin exigența și cerințele sale pentru calitate și fiabilitate. Acceptă un preț mai mare. Pe de altă parte, solicită servicii de top, manopera de calitate și durabilitate. Acest grup de clienți include companii mici și mijlocii și organizații corporative. Fiecare întrerupere, chiar de scurt timp, înseamnă pierderi mari pentru aceste organizații și, prin urmare, investesc resurse considerabile în echipamente IT fiabile.

Să aruncăm o privire asupra produselor popularului producător Dell.

Primul tip de client, mai sensibil la prețuri, preferă computerele Dell Inspiron și laptopurile care îndeplinesc cerințele sale cu privire la costuri reduse.

Al doilea grup de clienți, cel care solicită o calitate și fiabilitate excepționale, preferă laptopurile Dell Latitude și Precision și computerele OptiPlex și Precision.

De unde provine tehnologia de calcul refurbished

Să ne întrebăm ce se întâmplă după unu-trei ani de utilizare a tehnologiei. Utilizatorul acesteia aruncă dispozitivul, deoarece această tehnologie nu este concepută pentru o utilizare de lungă durată. Această „soluție” este avantajoasă pentru producător, deoarece clientul își cumpără un alt dispozitiv.

Un client exigent din categoria companii și corporații cumpără de obicei echipamentul pe leasing și după sfârșitul acestuia schimbă echipamentul cu unul nou. Poate vă întrebați de ce, dacă acestea sunt încă în stare perfectă. Amortizarea și rentabilitatea din punctul de vedere al obligației fiscale îi obligă la acest pas. Pur și simplu, acest lucru este avatajos din punct de vedere economic.

Deci, ce se întâmplă cu echipamentul tehnologic folosit? Cel de calitate inferioară (de exemplu Inspiron) este eliminat sau menținut în funcționare chiar dacă, neefectiv din punct de vedere economic. Cel de înaltă calitate (cum ar fi OptiPlex, Latitude sau Precision) este returnat companiilor de leasing, care îl testează și îl reîntorcc pe piață ca refurbished.

Tehnologie de calcul refurbished, DA sau NU?

Dacă sunteți o companie mică sau mijlocie, există aici o oportunitate imensă pentru dumneavoastră. Probabil că nu aveți un buget nelimitat și căutați o soluție accesibilă, în timp ce aveți nevoie de dispozitive de încredere cu servicii de top.

Puteți cumpăra un OptiPlex nou, dar sigur nu veți fi încântat de preț. Puteți cumpăra un Inspiron nou, dar vă veți reproșa această hotărâre la prima plângere sau complicații în timpul servisului.

Dar ce ziceți de tehnologia refurbished? Ce ar fi să alegeți dispozitive refurbished din categoria high-end, adică clasa cea mai înaltă, care au o fiabilitate maximă? Dar prețul? Mai mult decât atractiv!

Da, tehnologia refurbished nu este destinată tuturor, dar dacă aveți nevoie de dispozitive fiabile cu servicii de top și nu aveți un buget nelimitat, această soluție este potrivită pentru dvs.

Vă interesează mai multe informații și sfaturi despre cum să alegeți un dispozitiv din gama noastră care să vi se potrivească? Atunci vom fi fericiți dacă vizitați ghidul nostru în alegerea tehnologiei adecvate.