Plăci grafice NVidia Quadro și porturile lor

Plăci grafice NVidia Quadro și porturile lor

PC-urile Dell Precision dispun de plăci grafice nVidia Quadro concepute pentru a lucra cu proiecte grafice și CAD. Despre diferențele dintre plăcile grafice obișnuite și cele profesionale puteți citi mai multe în articolul nostru. Acum preferăm să ne concentrăm pe anumite modele de plăci pe care le puteți întâlni în oferta noastră actuală.

În primul rând, oferim un tabel scurt cu o listă de conectori pe care le conține fiecare placă. Datorită acesteia, puteți ști imediat câte porturi de ce tip veți avea disponibile. În general, acestea sunt porturi DVI și DisplayPort. Plăcile grafice sunt clasificate în funcție de performanța determinată de etalonul benchmark.

Etichetă grafică Benchmark DVI DPort
Gama inferioară Quadro FX 1700 297 2 0
Quadro FX 580 444 1 2
Quadro FX 1500 462 2 0
Quadro FX 3450 469 2 0
Quadro FX 3500 559 2 0
Quadro 600 705 1 1
Quadro FX 1800 711 1 2
Quadro FX 3700 844 2 0
Quadro FX 4600 874 2 0
Gama de mijloc Quadro FX 3800 1031 1 2
Quadro 2000 1123 1 2
Quadro FX 4800 1338 1 2
Quadro K2000 1675 1 2
Gama superioară Quadro 4000 1878 1 2
Quadro 5000 2321 1 2
Quadro K4000 2839 1 2
Quadro 6000 3057 1 2
Quadro K5000 3992 2 2

Gama inferioară

nVidia Quadro 5000

nVidia Quadro FX 580

Placa grafică nVidia Quadro FX 580 este eficientă din punct de vedere energetic și oferă o soluție de bază cu o adâncime de culoare de 30 de biți. Placa este certificată pentru toate aplicațiile CAD cele mai comune, iar funcțiile sale includ, de asemenea, configurarea automată a setărilor ecranului. Acceptă tehnologia nVidia CUDA care îmbunătățește performanța, care permite utilizarea GPU pentru calcule. Datorită costurilor sale scăzute de achiziție, FX 580 este o alegere interesantă pentru locurile în care este nevoie de performanțe grafice specializate la un preț favorabil.

nVidia Quadro 600

Placa grafică profesională nVidia Quadro 600, eficientă din punct de vedere energetic este potrivită și certificată pentru a fi utilizat cu cele mai utilizate aplicații CAD. Arhitectura nVidia Fermi folosită combină îndeaproape grafica și puterea de calcul, crescând eficiența în muncă. Datorită suportului CUDA, Quadro 600 este potrivită pentru aplicații precum 3ds Max, AutoCAD, SolidWorks și altele. Plăcile NVidia Quadro sunt concepute pentru o durabilitate pe termen lung, cu încărcare de muncă pe toată ziua.

Gama de mijloc

nVidia Quadro 5000

nVidia Quadro 2000

Placa grafică nVidia Quadro 2000 este o soluție profesională și certificată pentru graficieni, designeri, arhitecți și pentru toți cei care au nevoie de performanțe grafice fiabile. Arhitectura nVidia Fermi folosită împreună cu tehnologia CUDA asigură o muncă eficientă într-un mediu solicitant al aplicațiilor CAD. Alte tehnologii utile sunt SLI Multi-OS, datorită căreia este posibil să conectați două plăci grafice la o stație și să accelerați un sistem de operare diferit prin fiecare dintre ele. Dacă doriți să vă axați pe gama de mijloc a plăcilor grafice profesionale, Quadro 2000 este alegerea potrivită.

nVidia Quadro FX 4800

Placa nVidia Quadro FX 4800 este descrisă de producător ca o soluție ultra-high, pe care acum o clasificăm în gama de mijloc. Cu o memorie extinsă și un debit de date foarte larg, este o soluție pentru utilizatori mai pretențioși, care este depășită doar de tehnologii și procese de producție mai noi. Cu toate acestea, este încă o soluție puternică pentru utilizare profesională, în special în vizualizări și lucrări cu video, unde se aplică tehnologiile integrate de sincronizare și debitul de date menționat mai sus.

Gama superioară

nVidia Quadro 5000

nVidia Quadro 5000

Putem intra în cea mai înaltă categorie de plăci profesionale cu modelul nVidia Quadro 5000. Arhitectura Fermi a fost inovată și oferă performanțe de mai multe ori mai mari pentru proiectare, animație și procesare video. Noul motor de procesare a geometriei permite plăcii să funcționeze cu modele complexe și mari în modul 3D. Cu capacitatea de corectare automată a memoriei ECC și funcționalitatea FP cu dublă precizie, Quadro 5000 oferă combinația unică de performanță, precizie și fiabilitate atât de necesare în domeniul sănătății și arhitecturii, de exemplu. Integritatea datelor este pe primul loc.

nVidia Quadro 6000

Producătorul se mândrește cu placa grafică nVidia Quadro 6000 ca fiind model de cea mai înaltă clasă, gama ultra-high end. Cu o memorie uriașă, un debit și tehnologii acceptate, aceasta este o soluție la cel mai înalt nivel, care este cunoscut din punct de vedere al calității, fiabilității și performanței, precum și al prețului. Placa combină cele mai bune funcții dintre modelele anterioare, tehnologii avansate de procesare a datelor, redarea geometriei, puterea de calcul CUDA, fiabilitatea memoriei ECC și multe altele. Pe site-ul producătorului găsiți o listă lungă a tuturor funcțiilor și parametrilor.

Tehnologia nVidia CUDA

Tehnologia nVidia CUDA menționată de mai multe ori în text merită, de asemenea, câteva cuvinte în concluzie. A fost dezvoltată de compania nVidia pentru a permite creșterea puterii de calcul folosind resurse grafice GPU. Datorită acestui fapt, este posibil să lucrați mai repede la proiecte care sunt exigente din punct de vedere grafic și, în același timp, din punct de vedere computerizat. Există mai multe exemple de utilizare pe site-ul nVidia:

  • Simularea circulației pentru depistarea neinvazivă a bolilor vasculare.
  • Analiza, administrarea și gestionarea traficului aerian. Folosind puterea GPU, a fost posibilă reducerea timpului necesar pentru analiză de la zece minute la trei secunde.
  • Datorită CUDA, simularea NAMD (nanoscale molecular dynamics) a obținut o accelerare considerabilă, deoarece permite procesarea unor cantități imense de date simultan.

Adobe, ANSYS, Autodesk, MathWorks, Wolfram,… Dezvoltatorii acestor aplicații și mulți alții pot profita de puterea de calcul a procesorului grafic datorită CUDA. Drept urmare, nu toate cererile de aplicații trebuie să aștepte alocarea puterii procesorului, dar pot fi procesate de GPU în același timp.

Plăcile grafice NVidia Quadro sunt o parte esențială a stațiilor de lucru Dell Precision puternice, care sunt proiectate în întregime pentru utilizare profesională în vizualizare, analiză și aplicații CAD. Despre fiabilitatea lor vă puteți convinge personal.

Stații de lucru Dell Precision