PC-uri de gaming pana la 3000 lei

PC-uri de gaming pana la 3000 lei

În secțiunea de computere de gaming nou înființată, am inclus pentru dvs. primele modele de computere Dell cu placă grafică nVidia GeForce GTX 1650. Atunci când alegeți, am subliniat cea mai bună combinație posibilă de CPU și grafică la cel mai mic preț de achiziție. Rezultă un computer de gaming sub 3000 de lei, pe care poți juca bine jocuri noi cu rezoluție Full HD.

Placa grafica GeForce GTX 1650

Deși ne ocupăm de tehnologie computerizată recondiționată, am decis să cumpărăm plăci grafice noi, nefolosite. Așa că sunteți sigur că nimeni nu a extras criptomonede pe ele și nu au fost expuși la o încărcare excesivă de mult timp, ceea ce le-ar putea scurta viața.

GTX 1650

Modelul nVidia GeForce GTX 1650 are 4 GB memorie GDDR5. Nu necesită un conector suplimentar pentru alimentarea sa, dar cei 75 W pe care îl poate furniza slotul PCIe sunt suficienti. Oferă 2× HDMI 2.0b și 1× DisplayPort 1.4 ca ieșiri.

Performanța reală a GTX 1650 a fost măsurată, de exemplu, de serverul notebookcheck­.net. Conform benchmark-urilor lor, grafica se descurcă bine cu marea majoritate a jocurilor noi, cu setări de detalii ridicate și rezoluție Full HD. În astfel de condiții, se ocupă de aproape totul la 50–60 de cadre pe secundă (fps), ceea ce este un rezultat excelent. Marea majoritate a monitoarelor au o rată de reîmprospătare de 60 Hz, așa că nici măcar nu pot reda mai mult de 60 de cadre pe secundă. Ochiul uman percepe deja 30 de fps ca o imagine netedă, dar desigur că vechiul bun „cu atât mai mult cu atât mai mult” se aplică.

Interacțiunea dintre CPU și GPU sau bottleneck

Ce se întâmplă dacă punem o nouă placă grafică puternică într-un computer vechi cu un procesor Pentium slab? Performanța nu va crește atât de mult pe cât ne-am aștepta, deoarece procesorul va încetini întregul ansamblu. Acest lucru se numește bottleneck, un blocaj pe partea CPU sau GPU, unde o componentă o poate încetini pe cealaltă.

bottleneck

Pe web putem găsi diverse calculatoare care pot calcula blocajul pentru noi, de exemplu pc-builds.com. Datele de intrare sunt modelul procesorului și plăcii grafice, dar și rezoluția monitorului și modul în care este utilizat ansamblul. Ieșirea este un procent, care determină cât de mult o încetinește o componentă pe cealaltă. Site-ul web afirmă că rezultatul sub 5% nu este serios limitator, deoarece înseamnă 95% interacțiune dintre CPU și GPU.

În rapoartele pe care le-am ales, blocajul iese la limita de 5%. Din acest punct de vedere, acestea sunt combinații ideal optimizate, în care nu plătiți inutil în exces pentru una sau alta componentă mai puternică, care oricum ar rămâne nefolosită. Pe scurt, dorim să obțineți cea mai mare performanță pentru cea mai mică sumă de bani. Un computer renovat de încredere cu o nouă placă grafică pare a fi cea mai bună soluție.

Ai alte cerințe? Vrei PC-uri de gaming mai scumpe si puternice sub 2000 de lei, sau dimpotriva un PC de gaming mai slab si mai ieftin sub 4000 de lei? Vă rugăm să ne scrieți părerea dvs. Pe baza feedback-ului dvs., dorim să ajustăm oferta pentru a vă potrivi cel mai bine.

Alege un PC de gaming sub 3000 Lei