Garanția echipamentelor refurbished

Garanția echipamentelor refurbished

Conținutul articolului

La tehnologia refurbished, garanția este un parametru important care ar trebui să îl intereseze pe fiecare client. Deși Codul civil definește durata minimă a garanției, Codul comercial nu reglementează acest lucru în niciun fel. Prin urmare, este necesar să verificați ce garanție oferă un anumit vânzător.

Vânzătorii solizi care au încredere în mărfurile lor oferă o garanție prelungită de până la 4 ani la un cost suplimentar. Adesea nu este chiar necesar să cheltuiți pentru această prelungire a garanției, dar dacă vânzătorul o oferă, este un semn că însuși vânzătorul are încredere în această tehnologie și poate garanta mărfurile timp de cel puțin patru ani.

În schimb, un vânzător care oferă doar o garanție scurtă și care nu permite prelungirea acesteia, nu poate fi partenerul ideal pentru rezolvarea oricărei complicații. Nu numai pentru imposibilitatea soluționării gratuite a unei reclamații ulterioare, ci și pentru presupunerea că, vânzătorul care oferă o garanție scurtă nu va putea rezolva reclamațiile post-garanție și nici nu va rezolva imediat problemele. Este necesar să vă dați seama că, nu numai dispozitivul cumpărat s-ar putea defecta, dar în timp este posibil să aveți nevoie și de alte componente, accesorii compatibile, sfaturi privitoare la setări sau reparații. Chiar și în astfel de cazuri, vânzătorul ar trebui să vă poată ajuta contracost.

Service post garanție

Prin urmare, vă recomandăm să faceți cumpărături la dealerii care au modelul ales în stoc pentru o perioadă lungă de timp și care pot furniza, de asemenea, un service post-garanție. De asemenea, evitați promoțiile speciale. Este plăcut să cumpărați echipamentele foarte ieftin, deși cu garanție, dar dacă dispozitivul se defectează după un an sau o parte din componente nu mai funcționează, furnizorul dvs. va respinge probabil solicitarea de reparație, susținând că nu are piese de schimb sau că, piesele noi sunt prea scumpe. Va trebui să eliminați acest hardware și să cumpărați unul nou.

De asemenea, urmăriți dacă oferta dealer-ului include diferite modele de la diferiți producători. Acest sortiment variat este un lucru bun, dar este clar că, vânzătorul nu are suficiente piese de schimb pentru toate modelele și după un an sau doi aproape sigur nu le va avea disponibile. Alegeți de la specialiști care se concentrează pe anumite mărci, tipuri sau modele specifice. La aceștia, probabilitate să aibă suficiente piese de schimb pe stoc la prețuri rezonabile și să fie cu adevărat experți în această tehnologie este destul de mare.

Alte informații

Aveți nevoie de mai multe informații despre alegerea tehnologiei refurbished? În acest caz, puteți apela la sugestiile unui expert care se specializează în computere Dell refurbished de mai bine de 12 ani.

Cum să alegeți un
calculator refurbished
Cum să alegeți un
laptop refurbished
Cum să alegeți un
monitor LCD refurbished
Cum să alegeți o
imprimantă refurbished