Este tehnologia de calcul refurbished potrivită ca un cadou de Crăciun?

Este tehnologia de calcul refurbished potrivită ca un cadou de Crăciun?

Se apropie Crăciunul și cu siguranță te gândești la ce cadou să le oferi celor dragi. Un computer sau laptop refurbished ar putea fi o opțiune interesantă. Dar probabil încerci să vizualizezi o situație în care persoana respectivă își desface cadoul și găsește un laptop folosit. Apar o mulțime de întrebări care trebuie explicate. Datorită faptului că aparatul este utilizat, pe notebook sunt mici abraziuni, iar acesta nu este ambalat frumos. Desigur – uzura mecanică a laptopului nu afectează funcțiile acestuia, dar poate strica starea de spirit a destinatarului iar tu vei fi pus în situația neplăcută de a da expicații de genul, „nu contează, bine că funcționează”. Dar Crăciunul este despre sentimente, așa că fiecare dintre noi încearcă să se ferească de astfel de situații.

Tastatură laptop folosită vs refurbished

Vedem această tendință în observațiile din formularul de comandă în perioada dinainte de Crăciun. Se repetă mereu același lucru, când clienții cer o piesă într-o stare cât mai bună:

  • Vă rog să trimtieți o bucată în cea mai bună stare posibilă. Acesta este un cadou. Vă mulțumesc.
  • Vă rog să trimiteți cu carcasa fără zgârieturi, este cadou pentru tata de Crăciun.
  • Vă rugăm să alegeți un laptop perfect, fără defecte. I-am promis șefului meu că va fi frumos, este un cadou pentru el.
  • Avem nevoie ca monitorul și stația de lucru să nu aibă semne de utilizare, vă mulțumim.
  • Vă rugăm să ne trimiteți laptopurile în aceeași calitate ca în ultima comandă, au arătat perfect.
  • Bună ziua, vă rog să livrați laptopul în cea mai bună stare. Va fi un cadou de Crăciun. Nu ar trebui să aibă zgârieturi sau fisuri. Am cumpărat un computer de la voi anul trecut și a arătat excelent.

Da, suntem conștienți de importanța acestor dorințe, dar la noi o stare perfectă a bunurilor este un standard.

Cum procedăm de obicei

Majoritatea companiilor care oferă tehnologie de calcul refurbished își împart produsele în categoriile A, A-, B+, B etc. Unii, din motive de marketing au creat trei categorii de bunuri, premium, standard și economy. Alții folosesc spre exemplu platinum, gold, silver, bronze etc. Este important, ca mărfurile să fie clasificate în categorii de calitate iar tu, în calitate de client, trebuie să verifici întotdeauna în ce categorie de calitate se găsește produsul pe care l-ai selectat atunci când cauți bunuri de acest fel. În majoritatea cazurilor, categoria în care este clasificat ne spune ceva despre calitatea produsului, dar acest lucru nu înseamnă că tu, ca client știi totul despre defectele (uzura) pe care o are piesa dată sau în ce măsură. Este dificil din punct de vedere tehnic să faci poze cu fiecare piesă în parte și să încarci fotografii pe web. În plus, majoritatea defectelor, chiar dacă sunt vizibile, nu pot fi fotografiate. Așadar cumperi „mâța-n sac”.

Cum o facem noi la Technimax

În urmă cu câțiva ani, am zis gata cu clasificarea produselor iar de atunci menținem calitatea A+ la toate produsele noastre. Adică, fără zgârieturi, lovituri sau alte deteriorări mecanice. Ce trebuie să facem pentru asta? În medie, îi returnăm furnizorului nostru zece procente din bunuri doar pentru că starea exterioară nu corespunde garanției noastre de calitate A+. Dacă uzura este vizibilă pe oricare din piese, înlocuim piesele. În practică, acest lucru înseamnă că pentru mai mult de jumătate din laptopuri, trebuie să înlocuim display-ul, suportul pentru palmă sau capacul din spate. Un display standard ne costă mai mult de 180 lei când îl cumpărăm, fără a lua în considerare munca noastră. Deci, este de înțeles că prețul nostru de vânzare al unui laptop poate fi puțin mai mare decât al concurenței. În schimb, aducem o valoare adăugată clară în asigurarea stării excelente a mărfurilor livrate. Nu îți va fi rușine de laptopul tău. Dacă cumperi un cadou în formă de tehnologie de calcul refurbished de la noi, nu trebuie să îți faci griji cu privire la întrebări enervante de genul „… dar am găsit o zgârietură mică pe capac,„ „… aici în spate lipsește o mufă„ sau „… aici în colț am observat mici fisuri.“

Un computer utilizat în mod obișnuit în comparație cu unul refurbished de la Technimax

Deci, dacă vrei să fii sigur că vei primi bunuri de cea mai înaltă calitate nu trebuie să scrii acest lucru în formularul din comandă, deși, desigur, nu îți putem interzice acest lucru.

Atunci când alegi un cadou de Crăciun, trebuie să te gândești bine dacă vrei să faci pe cineva cu adevărat fericit și să creezi o atmosferă plăcută la desfacere sau să te confrunți cu întrebări neplăcute despre zgârieturi și uzura vizibilă a cadoului.

Îți dorim să ai o alegere plăcută a cadourilor!


P.S.: Aș dori să adaug că, majoritatea comercianților cu amănuntul nu clasifică desktopurile în categorii de calitate, pur și simplu se ghidează după filozofia „Este refurbished, deci ce mai vrei dragă, clientule?” Cu toate acestea, noi oferim produse de o calitate A+ definită cu precizie pentru toate categoriile, inclusiv computerele desktop. Așadar, poți fi sigur că, de exemplu, nu vei primi o carcasă zgâriată. Vrei să-ți fie rușine de ceea ce ai ales sau să te mândrești cât de bine arată produsul achiziționat de tine?