Cum să alegeți un laptop refurbished

Cum să alegeți un laptop refurbished

Ne bucurăm că sunteți interesat de sugestiile noastre care vă pott ajuta să alegeți laptopul refurbished potrivit nevoilor dvs. Fiecare utilizator are nevoi și posibilități complet diferite. Combinând aceste două informații, putem alege împreună laptopul potrivit pentru dvs.

Să stabilim de la început că, nu vom căuta cel mai bun și cel mai performant dispozitiv de pe piață, decât dacă avem absolută nevoie de acesta. Fiecare persoană rezonabilă caută întotdeauna o modalitate de a economisi bani, acesta fiind unul dintre lucrurile pe care le vom lua în calcul atunci când alegem.

Vă recomandăm să studiați câteva teme de bază înainte de a începe să alegeți un laptop adecvat. Acestea sunt după cum urmează:

Nou x Refurbished
Garanția
Disponibilitatea în stoc

Modelul și designul laptopului

Așadar, dacă decideți să cumpărați un laptop refurbished de la un adevărat specialist axat pe o anumită marcă, rămâne să alegeți modelul potrivit.

Atunci când alegeți un laptop este important să știți dacă veți călători mai mult cu acesta sau îl veți folosi ca înlocuitor pentru un computer desktop. Laptopurile cu un display LDC de 10" la 13", care oferă nu numai dimensiuni mai mici, ci și o greutate mai mică sunt potrivite pentru deplasări frecvente. Cu toate acestea, este necesar să recunoaștem că, lucrul pe un ecran mai mic este mai puțin confortabil și în special utilizatorii cu o vedere slabă pot fi nemulțumiți. Deci, dacă nu călătoriți atât de mult, vă puteți concentra pe laptopuri cu un ecran LCD de 15" și mai mare. Având ecranul LCD mai mare, pe de altă parte, aceste laptopuri sunt mai mari, au o greutate mai mare și cerințe mai mari privind capacitatea bateriei. Acesta nu este un mare obstacol pentru utilizatorii obișnuiți, dar dacă călătoriți foarte des, cu siguranță nu recomandăm această opțiune.

Dacă nu vă puteți hotărâ, există și o cale de mijloc, adică laptopurile cu un ecran LCD de aproximativ 14", care prezintă un compromis bun și din acest motiv sunt și cel mai bine vândute. Dacă am ales categoria, putem să ne concentrăm la parametrii.

Licența sistemului de operare

Sistemul de operare Windows este unul dintre cele mai frecvent utilizate SW-uri (programe) în mod ilegal. Rețineți că, doar un sistem de operare legal vă va asigura că acesta va fi activat, actualizat și datele dvs. vor fi în siguranță. Dacă se dovedește ulterior că, folosiți o copie ilegală a Windows, riscați sancțiuni semnificative, chiar dacă nu folosiți laptopul pentru afaceri. Prin urmare, înainte de a cumpăra, asigurați-vă că, laptopul pe care urmează să îl achiziționați conține într-adevăr totul pentru dovada viitoare a originii legale a sistemului de operare. În calitate de proprietar sau utilizator, sunteți responsabil pentru ce software (program) utilizați pe computer, nu vânzătorul. Deci, asigurați-vă că:

1) laptopul pe care doriți să îl achiziționați conține o etichetă de licență numită „etichetă COA” identică cu aceeași etichetă de licență ca și cea pe care o cumpărați

2) sistemul Windows este preinstalat

3) factura indică exact licența care face parte din livrare și pe care intenționați să o utilizați

Prin urmare, dacă intenționați să utilizați Windows 7, trebuie specificată și versiunea și limba. În plus, factura trebuie să indice literalmente că este vorba de o licență sau doar o „etichetă COA” sau „COA Windows…”. Prin urmare, licența ar trebui să arate astfel: „Licență Windows 7 PRO RO 64 biți” Aici este clar că, aceasta este o licență Windows 7 în versiunea Professional de 64 de biți și în limba română. Dacă vânzătorul nu este dispus să vă furnizeze o astfel de declarație completă pe factura dvs., vă recomandăm să vă retrageți din achiziție sau să contactați Linia de informare Microsoft.

Alți parametri

Parametrii tehnici sunt o capcană comună pentru un laic. Greu de orientat și nu aveți siguranța că ați ales bine. De multe ori sunt specificate următoarele informații:

Tipul și frecvența procesorului – determină viteza cu care computerul va funcționa. Un număr mai mare nu înseamnă întotdeauna o viteză mai mare, este necesar să se țină cont de tipul sau numărul de nuclee. Prin urmare, la noi veți găsi și parametrul de evaluare CPU (Benchmark), unde performanța procesorului este exprimată numeric. Aceste numere pot fi comparate cu ușurință între dispozitive și puteți vedea imediat care este mai puternic și cu cât de mult.

Tipul și mărimea memoriei RAM – cu cât este mai mare memoria, cu atât mai multe date pot fi stocate în ea. Capacitatea și viteza suficient de mare a memoriei operaționale asigură rularea rapidă și fără probleme a programelor solicitante sau a mai multor programe în același timp. De obicei poate fi extinsă.

Tipul de hard disk, viteza și capacitatea – parametrul principal este capacitatea sa în GB sau TB. Capacitatea determină practic câte „date” puteți stoca pe computer. Dacă nu stocați cantități mari de date, filme sau jocuri pe computer, va fi suficientă o capacitate foarte mică. Dimensiunea obișnuită a unui document de birou este de până la aproximativ 1 MB, adică până la 0,001 GB.

Mecanica – astăzi este adesea abandonată, deoarece majoritatea datelor sunt primite și trimise pe internet. Fișierele mai mari sunt transferate folosind discuri externe conectate prin porturi USB. Unitatea DVD are sens pentru redarea suporturilor muzicale, instalarea de drivere pentru periferice specifice pe care le primiți cu dispozitivul pe un DVD etc.

Alți parametri sunt tipurile și numărul de porturi, greutatea, dimensiunile, tipul plăcii grafice,… Dacă aveți cerințe speciale, consultați cu atenție cerințele HW minime ale software-ului pe care îl utilizați și verificați dacă computerul selectat îndeplinește aceste cerințe.

Dacă în ciuda acestor informații, nu vă puteți decide în ce privește alegerea unui monitor, consultați alegerea cu vânzătorul. Un vânzător bun va fi bucuros să vă ofere asistență.

Valoarea reală

În cele din urmă, răspundem la cea mai comună întrebare a clienților noștri: „De ce acest laptop este mult mai scump, dacă are parametri de performanță mai mici decât altul?” Răspunsul este simplu. Nu este vorba doar despre parametri, ci și despre calitatea, fiabilitatea, răcirea sofisticată și designul precis și durabil al șasiului laptopului. Toate acestea costă ceva, deci are sens să luați în considerare varianta mai scumpă. Cu siguranță toată lumea înțelege că, de exemplu, o mașină a unui producător „low-end” cu același echipament ca și o mașină a unei mărci premium nu este vândută la același preț. Și aici, există o situație asemănătoare în care, nu putem compara linia de top marca Dell cu laptopuri noname montate în serii mici.

Vă mulțumim pentru atenție, vă dorim mult noroc în alegere și sperăm că, consilierul nostru v-a fost de ajutor și a ajutat la clarificarea modului de abordare a achiziției și la aspectele pe care trebuie să le luați în cosniderare. Rețineți întotdeauna că, prețul de achiziție nu trebuie să fie prețul final și trebuie luat în considerare și faptul că, în timpul utilizării veți avea nevoie de sfaturi, ajutor sau chiar un serviciu post-garanție. Este întotdeauna bine să știți că, vânzătorul nu vă va respinge nici după 3 ani și vă va ajuta.