Cum să alegeți un calculator refurbished

Cum să alegeți un calculator refurbished

Suntem încântați că, sunteți interesat de sugestiile noastre, care vo po ajuta să alegeți calculatorul refurbished potrivit. Fiecare utilizator are nevoi și posibilități complet diferite. Combinând aceste două informații, putem alege împreună calculatorul potrivit pentru dvs.

Să stabilim de la început că, nu vom căuta cel mai bun și cel mai performant dispozitiv de pe piață, decât dacă avem absolută nevoie de acesta. Fiecare persoană rezonabilă caută întotdeauna o modalitate de a economisi bani, acesta fiind unul dintre lucrurile pe care le vom lua în calcul atunci când alegem.

Vă recomandăm să studiați câteva teme de bază înainte de a începe să alegeți un calculator adecvat. Acestea sunt după cum urmează:

Nou x Refurbished
Garanția
Disponibilitatea în stoc

Modelul și designul calculatorului

Așadar, dacă decideți să cumpărați un calculator refurbished de la un specialist adevărat în mărfuri de o anumită marcă, rămâne să alegeți modelul potrivit.

Informațiile de bază de care aveți nevoie atunci când alegeți un calculator. Este important să aveți în vedere locul unde va fi amplasat calculatorul și pentru ce tip de lucru îl veți folosi. Carcasele calculatoarelor sunt împărțite în desktop-uri (pot fi așezate pe o masă, ocupă puțin spațiu și se pot pune pe acestea și monitoare LCD – sunt adesea folosite în birouri), apoi SFF (smal form factor, care este de obicei o variantă mai mică a desktop-urilor), USFF (ultra smal form factor, cel mai mic design posibil al unei carcase de computer) și tower (PC, care se pune cel mai adesea pe podea lângă o masă de birou și seamănă cu un turn). De asemenea, putem găsi o versiune inferioară mini tower.

Intensitatea muncii

Un alt factor care influențează alegerea este tipul de lucru pentru care va fi folosit calculatorul. Dacă va fi folosit exclusiv pentru lucrări de birou, adică lucrări cu text, tabele, vizualizarea paginilor web, videoclipuri sau lucru cu e-mailuri, sau pentru operațiuni grafice solicitante (proiecte 3D, CAD etc.) sau alte aplicații intensive în ce privește performanța, cu cerința pentru calcule rapide ale procesorului cu o sursă suficientă de memorie, de exemplu pentru editare video. Calculatoarele cu un procesor dual core, placă grafică integrată și 4 GB memorie sunt potrivite pentru lucrările clasice de birou. Pentru operațiuni mai performante, recomandăm computere cu procesoare Core i5, i7 sau Xeon, o placă grafică separată și cel puțin 8 GB RAM.

Licența sistemului de operare

Sistemul de operare Windows este unul dintre cele mai frecvent utilizate SW-uri (programe) în mod ilegal. Rețineți că, doar un sistem de operare legal vă va asigura că, acesta va fi activat, actualizat și datele dvs. vor fi în siguranță. Dacă se dovedește ulterior că, folosiți o copie ilegală a Windows, riscați sancțiuni semnificative, chiar dacă nu folosiți calculatorul pentru afaceri. Prin urmare, înainte de a cumpăra, asigurați-vă că, calculatorul pe care l-ați achiziționat conține într-adevăr toate cerințele pentru dovada viitoare a originii legale a sistemului de operare. În calitate de proprietar sau utilizator, dvs. sunteți responsabil pentru software-ul (program) pe care îl folosiți pe computer, nu vânzătorul. Deci, asigurați-vă că:

1) calculatorul pe care doriți să îl achiziționați conține o etichetă de licență numită „etichetă COA” identică cu aceeași etichetă de licență ca și cea pe care o cumpărați

2) sistemul Windows este preinstalat

3) factura indică exact licența care face parte din livrare și pe care intenționați să o utilizați

Prin urmare, dacă intenționați să utilizați Windows 7, trebuie specificată și versiunea și limba. În plus, factura trebuie să indice literalmente că este vorba de o licență sau doar o „etichetă COA” sau „COA Windows…”. Prin urmare, licența ar trebui să arate astfel: „Licență Windows 7 PRO RO 64 biți” Aici este clar că, aceasta este o licență Windows 7 în versiunea Professional de 64 de biți și în limba română. Dacă vânzătorul nu este dispus să vă furnizeze o astfel de declarație completă pe factura dvs., vă recomandăm să vă retrageți din achiziție sau să contactați Linia de informare Microsoft.

Alți parametri

Parametrii tehnici sunt o capcană comună pentru un laic. Greu de orientat și nu aveți siguranța că ați ales bine. De multe ori sunt specificate următoarele informații:

Tipul și frecvența procesorului – determină viteza cu care computerul va funcționa. Un număr mai mare nu înseamnă întotdeauna o viteză mai mare, este necesar să se țină cont de tipul sau numărul de nuclee. Prin urmare, la noi veți găsi și parametrul de evaluare CPU (Benchmark), unde performanța procesorului este exprimată numeric. Aceste numere pot fi comparate cu ușurință între dispozitive și puteți vedea imediat care este mai puternic și cu cât de mult.

Tipul și dimensiunea memoriei RAM – cu cât este mai mare memoria, cu atât mai multe date pot fi stocate în ea. Capacitatea și viteza suficient de mare a memoriei operaționale asigură rularea rapidă și fără probleme a programelor solicitante sau a mai multor programe în același timp. De obicei poate fi extinsă.

Tipul de hard disk, viteza și capacitatea – parametrul principal este capacitatea sa în GB sau TB. Capacitatea determină practic câte „date” puteți stoca pe computer. Dacă nu stocați cantități mari de date, filme sau jocuri pe computer, va fi suficientă o capacitate foarte mică. Dimensiunea obișnuită a unui document de birou este de până la aproximativ 1 MB, adică până la 0,001 GB.

Mecanica – astăzi este adesea abandonată, deoarece majoritatea datelor sunt primite și trimise pe internet. Fișierele mai mari sunt transferate folosind discuri externe conectate prin porturi USB. Unitatea DVD are sens pentru redarea suporturilor muzicale, instalarea de drivere pentru periferice specifice pe care le primiți cu dispozitivul pe un DVD etc.

Alți parametri sunt tipurile și numărul de porturi, greutatea, dimensiunile, tipul plăcii grafice,… Dacă aveți cerințe speciale, consultați cu atenție cerințele HW minime ale software-ului pe care îl utilizați și verificați dacă computerul selectat îndeplinește aceste cerințe.

Dacă în ciuda acestor informații, nu vă puteți decide în ce privește alegerea unui calculator, consultați alegerea cu vânzătorul. Un vânzător bun va fi bucuros să vă ofere asistență.

Valoarea reală

În cele din urmă, răspundem la cea mai comună întrebare a clienților noștri: „De ce acest computer este mult mai scump dacă are parametri de performanță mai mici decât altul?” Răspunsul este simplu. Nu este vorba doar de parametri, ci și de calitate, fiabilitate, răcire sofisticată și design precis și durabil al carcasei calculatorului. Toate acestea costă ceva, deci are sens să luați în considerare varianta mai scumpă. Cu siguranță toată lumea înțelege că, de exemplu, o mașină a unui producător „low-end” cu același echipament ca și o mașină a unei mărci premium nu este vândută la același preț. Și aici, există o situație asemănătoare în care, nu puteți compara linia de top marca Dell cu calculatoarele noname montate în serii mici.

Vă mulțumim pentru atenție, vă dorim mult noroc în alegere și sperăm că, consilierul nostru v-a fost de ajutor și a ajutat la clarificarea modului de abordare a achiziției și la aspectele pe care trebuie să le luați în cosniderare. Rețineți întotdeauna că, prețul de achiziție este posibil să nu fie final și trebuie ținut cont de aspectul că, în timpul utilizării puteți avea nevoie de consultanță, asistență sau chiar servicii post-garanție. Este întotdeauna bine să știți că, vânzătorul nu vă va respinge nici după 3 ani și vă va ajuta.