Cum să alegeți o imprimantă refurbished

Cum să alegeți o imprimantă refurbished

Iată câteva sugestii care vă vor ajuta să alegeți imprimanta refurbished potrivită. Fiecare utilizator are nevoi și posibilități complet diferite. Combinând aceste două intrări, putem colabora pentru a alege imprimanta potrivită pentru dvs.

Să stabilim de la început că, nu vom căuta cel mai bun și cel mai performant dispozitiv de pe piață, decât dacă avem absolută nevoie de acesta. Fiecare persoană rezonabilă caută întotdeauna o modalitate de a economisi bani, acesta fiind unul dintre lucrurile pe care le vom lua în calcul atunci când alegem.

Vă recomandăm să studiați câteva teme de bază înainte de a începe să alegeți imprimanta potrivită. Acestea sunt după cum urmează:

Nou x Refurbished
Garanția
Disponibilitatea în stoc

Tendințe în construcția imprimantelor

Așadar, dacă decideți să cumpărați o imprimantă refurbished de la un adevărat specialist axat pe produse de la un brand anume, rămâne să alegeți modelul potrivit.

Cele mai vândute imprimante sunt imprimantele cu jet de cerneală și laser. Imprimantele cu jet de cerneală sunt deja în scădere și, datorită costurilor de operare mai mici, tot mai mulți clienți preferă imprimantele cu laser. Producătorul HP a denumit acest tip de imprimantă ca LaserJet.

Ca parte a tendinței de scădere a prețurilor, producătorii încearcă, în esență, să transforme imprimanta într-o cutie de plastic cu un minim de componente electronice și mecanice. Profitul producătorului vine în acest caz, în primul rând din vânzarea consumabilelor, adică de tonere. Monitorizăm continuu întreaga problemă și ne consultăm cu experți de la servisuri de marcă, cu care cooperăm. Această tendință este evidentă și din exprimările lor. Prin urmare, nu este de mirare că, în unele companii, se printează și pe imprimante laser vechi de 10 ani, care funcționează absolut în mod fiabil și ieftin. Deci, dacă alegeți între o imprimantă nouă, parfumată și o imprimantă refurbished veche de 2 până la 3 ani, cunoașteți deja diferența fundamentală dintre acestea.

Costuri de achiziție și operare

Aproape fiecare client alege mărfurile în funcție de preț. Acest lucur este, desigur în regulă. Atunci când alegeți un computer sau un laptop, costurile de achiziție joacă un rol major aici. Cu toate acestea, acest aspect este complet diferit în ce privește imprimantele. Costurile totale sunt întotdeauna suma costurilor de achiziție, adică prețul de achiziție al imprimantei și costurile de funcționare, adică prețurile tonerelor sau alimentatoarele și cuptoarele (dacă avem în vedere o reparație majoră). Să lăsăm înlocuirea alimentatorului și a cuptorului la o parte, deoarece această lucrare de servis se efectuează la intervale foarte lungi și majoritatea clienților nici măcar nu au ocazia să o facă în timpul utilizării.

Așadar, haideți să ne limităm la costurile de operare sub formă de cumpărare de tonere. Putem cumpăra tonere noi originale (cele mai scumpe) sau tonere noi alternative (tonere compatibile la un preț mai mic). O altă opțiune este utilizarea de tonere refurbished, care sunt de obicei cea mai ieftină opțiune, dar uneori calitatea acestora nu este excelentă și corespunde practic prețului.

Deci, depinde de client ce alternativă va alege. Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că, într-o imprimantă nouă pot fi utilizate numai tonere noi, originale (adică cea mai scumpă variantă). Dacă faceți altfel, nicio reclamație ulterioară nu va fi acceptată de producător. Pentru imprimantele refurbished (folosite), alegerea consumabilelor depinde în întregime de dvs.

Alegerea unui model anume de imprimantă

Înainte de a alege o imprimantă potrivită, gândiți-vă întotdeauna în prealabil la ce veți imprima cu aceasta și în ce volum. Veți avea nevoie de o imprimantă specifică pentru tipărirea ocazională la domiciliu și de una complet diferită pentru un birou cu mai mulți utilizatori, unde vor fi tipărite pliante și liste de prețuri. Fiecare model conține informații despre capacitatea de încărcare recomandată și maximă lunară. Ambele date definesc încărcarea pentru care este proiectată imprimanta. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât imprimanta este mai robustă, cu atât este mai bine dimensionată, cu atât este mai bine concepută ca design și, de obicei, capacitatea de toner este mai mare. Desigur, aceste imprimante de mare capacitate sunt, de asemenea, mult mai scumpe decât tipul standard de imprimantă personală mică, care este potrivit pentru imprimarea ocazională acasă.

Așadar, urmăriți nu numai prețul tonerului, ci și numărul de pagini pe care tonerul le poate imprima. Comparând aceste două valori, obțineți prețul final pentru imprimarea unei pagini (presupunând de obicei o acoperire de 5% la tipărire).

Producătorul HP definește două tipuri de toner pentru majoritatea imprimantelor. Unul are litera A la sfârșit, iar celălalt X la sfârșit. Ambele sunt întotdeauna compatibile cu un anumit model de imprimantă, doar că modelul marcat cu X poate printa un număr mai mare de pagini, dar chiar și la un preț mai mare, imprimarea poate fi mai ieftină.

Echipamentul imprimantei

Dacă știți deja dacă aveți nevoie de o imprimantă destul de mare, robustă pentru un număr mai mare de imprimări sau de o imprimantă personală mică pentru imprimarea ocazională, este recomandat să vă concentrați și pe echipamentul acesteia.

Cel mai adesea, clienții caută funcția de scanare, adică dacă imprimanta este multifuncțională (scanare, copiere, imprimare), precum și formatul de imprimare, viteza de imprimare, capacitatea tăvii etc.

Majoritatea imprimantelor de astăzi sunt conectate prin USB. Cu toate acestea, dacă doriți să folosiți imprimanta de la mai multe calculatoare, va trebui să o conectați la rețea, care este de obicei gestionată prin interfața RJ45. Așadar, alegeți imprimante cu conectare la rețea.

Un alt factor în alegerea unei imprimante este dimensiunea acesteia. Dacă nu aveți suficient spațiu pe masă, alegeți o imprimantă de uz personal mai mică, dar ținând cont de alineatele anterioare.

O cerință din ce în ce mai frecventă a clienților este posibilitatea imprimării pe două fețe, care se numește DUPLEX. Această caracteristică vă permite să imprimați pe ambele fețe ale unei foi. Modelele mai ieftine oferă așa-numitul duplex de software, care nu este considerat o tipărire pe două fețe în adevăratul sens al cuvântului, deoarece după tipărirea primei pagini, utilizatorul trebuie să scoată foaia de hârtie din tava de ieșire și să o reîncarce în imprimantă cu partea opusă. Imprimanta printează apoi cealaltă parte a foii. Nu prea recomandăm această soluție și știm din experiența noastră că nu este foarte practică. Dacă aveți în vedere imprimarea duplex, asigurați-vă că alegeți un duplex automat (hardware). Duplexul automat, așa cum sugerează și denumirea, funcționează complet automat. Selectați pe computer opțiunea de imprimare pe două fețe. Imprimanta printează prima pagină a foii. După care însă, „trage” foaia înapoi, o întoarce și printează cealaltă parte. Abia atunci plasează foaia în tava de ieșire, de unde o puteți ridica tipărită pe ambele părți.

Valoarea reală

În concluzie, trebuie să menționăm că, fiecare client are nevoi diferite și, prin urmare, i se va potrivi un model diferit. Dacă intenționați să achiziționați două sau mai multe imprimante, este recomandabil să le cumpărați pe toate la fel, deoarece chiar și întreținerea și achiziționarea consumabilelor vor fi mai ușoară, mai eficientă și, cel mai important, mai ieftină.

La final, o mică sugestie. Pentru a economisi și mai mult, printați documentele pe ambele părți. Economisiți 50% din costurile de achiziție a hârtiei. În acest scop, este necesară o imprimantă echipată cu un duplex.

Vă dorim mult noroc în alegere și sperăm că, consilierul nostru v-a fost de ajutor și a ajutat la clarificarea modului de abordare a achiziției și la aspectele pe care trebuie să le luați în cosniderare. Rețineți întotdeauna că, prețul de achiziție nu trebuie să fie prețul final și trebuie ținut cont de aspectul că, în timpul utilizării puteți avea nevoie de consultanță, asistență sau chiar servicii post-garanție. Este întotdeauna bine să știți că, vânzătorul nu vă va respinge nici după 3 ani și vă va ajuta.