Comparația gamelor de produse - Dell OptiPlex vs Dell Precision

Comparația gamelor de produse - Dell OptiPlex vs Dell Precision

Tot mai primim întrebări despre alegerea dintre OptiPlex sau Precision pentru o anumită utilizare. Așa că, am pregătit un scurt articol despre acest subiect. Ar trebui să vă ajute să decideți ce opțiune se potrivește mai bine nevoilor dvs. Să începem cu o scurtă descriere a ambelor linii de produse.

Sugestie: Dacă nu sunteți sigur în ce privește alegerea unui calculator recondiționat, lăsați să vă trimitem pe e-mail un articol pe tema: Cum să alegeți un computer recondiționat.

Dell OptiPlex

Dell OptiPlex 790 Această serie, al cărei design unic în culoarea argintiu-negru atrage atenția la prima vedere, este o soluție mai ieftină, potrivită mai ales pentru clienții de tip firmă care nu necesită performanțe extreme pentru calcule sau grafice solicitante, dar au nevoie stabilitate, simplitate, securitatea datelor companiei și performanțe suficiente pentru aplicațiile de birou. Marca Dell este sinonimă cu o tehnologie de calcul de calitate, cu o durată de viață lungă. Semnul distinctiv principal aceste desktop-uri au acces ușor la toate componentele, marea majoritate fără a utiliza instrumente, astfel încât reparațiile sau extensiile de service sunt foarte importante.

Un anumit „dezavantaj” al seriei OptiPlex este limitarea posibilității de extensie, ce se datorează accentului pus de producător pe aplicațiile de birou. Nu este adevărat că ar fi imposibil de adăugat un disc sau extinde memoria, dar există anumite limitări pe care nu le veți găsi în gama Precision. Dar cine are nevoie de 4 discuri și 32 GB RAM pentru lucrări obișnuite de birou sau navigare pe internet? Pe de altă parte, în mod similar este adevărat că implementarea celui mai recent model Precision pentru lucru în MS Office ar fi o oarecare prostie.

Avantajele calculatoarelor Dell OptiPlex sunt dimensiuni mai mici, greutate și consum mai mici și, de asemenea, funcționare foarte silențioasă datorită răcirii în mare parte pasivă. Variabilitate designul dulapului este destul de variat – ultra small form factor (USFF), small form factor (SFF), desktop și tower. Designul simpatic al dulapului se adresează birourilor și gospodăriilor, pentru muncă de zi cu zi, multimedia și navigare pe internet. Cei care au doar un spațiu de lucru limitat, fie acasă, fie la birou, vor aprecia cu siguranță dimensiunile foarte mici ale computerelor USFF și SFF. Deși poate părea că, dacă un dispozitiv este mai mic, este și mai slab, cu siguranță nu este așa în acest caz. Chiar și cel mai mic model al seriei OptiPlex este la fel de puternic ca cel mai mare (tower). Toate variantele oferă o mulțime de opțiuni pentru conectarea dispozitivelor USB pentru lucru standard. La majoritatea Optilexurilor veți găsi și boxe integrate pentru sunet plăcut.

Dell Precision

Dell Precision T3500 Pe lângă stabilitate și un nivel ridicat de securitate a datelor, seria Precision adaugă și o doză bună de performanță și o gamă largă de opțiuni de extensie. Este concepută în principal pentru utilizarea acolo unde sunt necesare calcule și grafică care necesită o performanță mai mare și unde sunt și cerințe ridicate de răcire. Tipică pentru graficieni, ingineri, oameni de știință – de exemplu, aplicații grafice 3D precum CAD/CAM, AutoCAD, Revit, SolidWorks sau editare video. Modelele Precision sunt adesea implementate ca un server mic acasă sau într-o companie mai mică.

Seria Precision este dominantă mai ales în ce privește performanța – procesoarele folosite cu două, patru sau șase nuclee cu 24 GB până la 96 GB RAM oferă performanțe suficiente pentru modelare 3D de ultimă generație și procese care necesită calcule complexe. Cardurile grafice nVidia Quadro sunt optimizate și certificate pentru funcționarea în aplicații 3D, gestionează cele mai recente OpenGL și, desigur, funcționează pe mai multe monitoare. Stația de lucru Dell Precision își va găsi clienții în principal acolo unde este nevoie de un dispozitiv de lucru stabil și agil. Impresionează și prin designul lor robust și unic. Posibilitatea de extensie considerabilă și tehnologiile utilizate sunt cele mai mari plusuri ale dispozitivelor Precision. De exemplu, instalarea de memorie RAM ECC (Error Checking and Correcting – verificare și corectare a erorilor), controlere rapide SAS (discurile cu componente mecanice au fost întotdeauna cea mai slabă legătură din computer, deci este mai bine să se folosească în aceste stații SSD-uri mai noi), mai multe sloturi, cel mai rapid autobuz PCIe sau până la 4 sloturi pentru hard disk. Posibilitatea de a conecta discuri în RAID crește viteza și stabilitatea sistemului, dar reduce și posibilitatea erorilor în fișiere.

Decizii și recomandări

Atunci când decideți dacă să alegeți între calculatoarele Dell OptiPlex sau stațiile de lucru Dell Precision, întrebați-vă întotdeauna: „Ce voi face exact pe computer și care sunt posibilitățile mele financiare?”

Dacă v-ați decis, tot ce rămâne este să alegeți o linie de model adecvată. Iată câteva sugestii.

Cele mai vândute OptiPlex-uri sunt:

Dell OptiPlex 755 Dell OptiPlex 780 Dell OptiPlex 790 Dell OptiPlex 990
Dell OptiPlex 755 Dell OptiPlex 780 Dell OptiPlex 790 Dell OptiPlex 990

Cele mai vândute Precision sunt:

Dell Precision T3500 Dell Precision T5500 Dell Precision T7500 Dell Precision T5610
Dell Precision T3500 Dell Precision T5500 Dell Precision T7500 Dell Precision T5610

O categorie specială sunt computerele MINI cu dimensiuni de aproximativ 23 × 23 × 6 cm și o greutate de numai 3 kg.

Dacă nu aveți experiență cu computere recondiționate, nu vă fie teamă să ne sunați sau să ne scrieți un e-mail, vă vom sfătui cu plăcere cum să alegeți un computer renovat potrivit nevoilor dvs.

De asemenea, suntem disponibili pe chat pe durata întregului program de lucru (link-ul din partea dreaptă jos a magazinului electronic). Suntem specializați în computere Dell OptiPlex recondiționate, precum și în computere Dell Precision recondiționate.

Atunci când alegeți un computer recondiționat potrivit, puteți utiliza, de asemenea, consilierul nostru de cumpărare, comparatoarele de produse sau ne puteți contacta direct.