Workstation de nouă generație - Dell Precision T5810

Workstation de nouă generație - Dell Precision T5810

Noua generație de stații de lucru grafice Dell Precision T5810 se bazează pe predecesorii săi, iar la prima vedere veți avea greutăți să găsiți diferențe între acestea. Nu este un dispozitiv complet revoluționar, ci mai degrabă o evoluție plăcută a unei serii bine stabilite și ajustate. Și exact acest lucru caută mulți profesioniști care au nevoie de un dispozitiv puternic pe care se pot baza.

Dell Precision T5810

Pe partea din față există o grilă, prin care ventilatoarele aspiră aer pentru răcire

Componente mai avansate

De la noua generație de stații de lucru obțin exact ceea ce ne-am aștepta să obținem – procesor mai avansat, memorie RAM mai rapidă, posibilități de extensie cu discuri și carduri grafice, … Sună ca un lucru normal, dar în unele componente a existat un salt care are un efect semnificativ asupra vitezei întregului sistem.

Dell Precision T5810

Capacul lateral al dulapului poate fi ușor deschis în jos pentru a intra la componente

Procesorul Intel Xeon din seria E5–1600 v3 vine cu tehnologia Turbo Boost Max 3.0. Pe baza diferiților factori, aceasta decide cum să crească frecvența dintre nucleele procesorului, astfel încât sarcina dată să fie îndeplinită cât mai repede posibil și mai eficient. În funcție de performanța optimă a nucleelor individuale și de importanța procesului, tehnologia distribuie sarcina pentru o eficiență maximă. Aceasta duce la accelerare și la o uzură mai mică sau mai mare chiar și a procesorului.

Răcire rezolvată

Precision T5810 are acum RAM DDR4, ceea ce înseamnă o frecvență mai mare și, prin urmare, și o viteză mai mare. Cu procesoarele E5–1600 v3 puteți utiliza frecvența 2133MHz, cu E5–2600 v3 o frecvență mai mare până la 2400MHz. Memoria este de „server“ ECC pentru o fiabilitate maximă și avem 8 sloturi DIMM disponibile pe placă.

Dell Precision T5810

Tunelurile transportă aer rece de la ventilatoarele din față prin modulele RAM

Modulele de memorie RAM sunt ascunse sub un capac alungit, care asigură un flux de aer adecvat în interiorul carcasei și astfel o răcire suficientă a componentelor. Cu toate acestea, înlocuirea memoriei nu este o sarcină solicitantă care ar necesita un specialist. Toate sistemele de rabatabile și mișcătoare din interiorul dulapului sunt marcate în albastru și cu săgeți, astfel încât lucrul cu ele este intuitiv și într-adevăr simplu.

Discuri, grafică, sursă – viteză, profesionalism, eficiență

Pot fi introduse până la trei discuri de 3.5" sau patru de 2.5". Sunt acceptate RAID-uri de tip 0, 1, 5 și 10. Ca întotdeauna, este bine să instalați sistemul de operare pe un SSD rapid. La T5810, puteți conecta un SSD M.2 și mai rapid prin intermediul adaptorului PCI-e, obținând astfel viteze ușor mai mari și un confort mai mare în muncă. Cu ajutorul controlerului adăugat, sunt acceptate și discurile SAS.

Dell Precision T5810

Performanța grafică este asigurată de cardurile profesionale nVidia Quadro

Cardurile grafice sunt un capitol separat. Se folosesc nVidia Quadro profesionale sau AMD FirePro, despre care puteți citi în articolul nostru anterior.

Componentele performante, procesorul și în special placa grafică, necesită o alimentare puternică. Soluția obișnuită pentru T5810 este o sursă de 685W sau 825W cu certificare 80 Plus Gold, ceea ce înseamnă eficiență ridicată și, prin urmare, pierderi de căldură mai mici. Sursa de alimentare este ușor accesibilă și, dacă nu este asigurată cu un șurub de siguranță, poate fi scoasă cu ușurință din spatele stației, fără a fi necesar să vă rețineți cu deconectarea cablurilor. Înlocuirea sursei este astfel o chestiune foarte ușoară și rapidă.

Carcasă concepută cu mare grijă

Întreaga carcasă este rezistentă și are mânere din aluminiu pentru transport ușor, la fel ca generația anterioară Dell Precision. În diferite locuri din interiorul dulapului găsim bucle de plastic sau metal pentru fixarea cablurilor. Datorită acestui fapt, este posibilă menținerea ordinii în interior chiar și într-un dispozitiv bine echipat, astfel încât nimic să nu împiedice fluxul de aer. Pentru răcirea componentelor, stația de lucru este echipată cu ventilatoare pe partea din față, care aspiră aer și o suflă prin carcasă și orificii. Ca de obicei, sursa și placa grafică au și ventilatoare separate.

Dell Precision T5810

Cablajul neutilizat își are propriul loc unde este fixat și nu perturbă fluxul de aer

Când alegeți dintre stațiile grafice recondiționate, cu Dell Precision T5810 nu veți da greș. Își păstrează designul sofisticat al generațiilor anterioare, dar datorită progresului generațional al componentelor individuale, oferă o viteză mai mare în ansamblu, ceea ce va fi, fără îndoială, apreciat de fiecare utilizator. Dispozitivul are, de asemenea, certificat ISV, care asigură compatibilitatea și funcționalitatea corectă a aplicațiilor profesionale CAD/CAM și a software-ului grafic. Încercați stația de lucru Precision T5810 și convingeți-vă personal.

Stații de lucru Dell Precision T5810 în stoc