Ultrabook reprezentativ - Dell Latitude E7440

Ultrabook reprezentativ - Dell Latitude E7440

În timp ce în lumea noilor tehnologii computerizate, ultrabook-urile sunt deja o practică obișnuită, primele modele abia intră în rândurile celor recondiționate. Ca de obicei, acestea sunt serii superioare de modele profesionale, care nu numai că încearcă să arate bine și să fie subțiri, dar sunt și potrivite pentru standarde înalte de calitate și fiabilitate. Așa este Dell Latitude E7440, pe care îl vom analiza mai atent astăzi.

Design nou

Dell Latitude E7440

Chiar de la prima întâlnire cu acest ultrabook de la Dell, este clar că a suferit schimbări majore de design în comparație cu modelele mai vechi. Aluminiul anodizat de pe capac a fost înlocuit cu un finisaj argintiu mat, care dă o impresie mai metalică. Datorită profilului inferior și părților înclinate, ultrabook-ul arată cu adevărat subțire și elegant.

Dell Latitude E7440

Nivelul de detaliu al designului poate fi observat și pe șuruburile, pe care le vedem pe panoul din spate cu conectori. La o inspecție mai atentă, putem observa că, au un model scobit cu cercuri concentrice. Atunci când producătorul a avut grijă de un astfel de detaliu destul de nesemnificativ, pe care mulți clienți nici măcar nu îl remarcă, putem fi liniștiți cu privire la elementele mai esențiale, pe care nu le-a neglijat.

Conectori și porturi

Dell Latitude E7440

Față de laptopurile clasice Dell Latitude, ultrabook-urile E7440 nu mai au conectori VGA. Celelalte porturi importante însă rămân – 3 USB 3.0 rapid, HDMI, mini DisplayPort, RJ45, intrare și ieșire audio combinate și cititoare de carduri, memorie și cip.

Dell Latitude E7440

Cu un port audio combinat ne întâlnim de mai mult timo, dar putem încă conecta un microfon mai vechi, dar nu vom înregistra absolut nimic. Pentru aceste cazuri, putem achiziționa o mufă simplă, care împarte semnalele în intrare și ieșire. După aceasta, microfonul conectat ar trebui să funcționeze standard. În cazul nostru, a ajutat.

Dell Latitude E7440

Un mare avantaj este compatibilitatea reversibilă cu stația de andocare Dell E-family. Dacă aveți deja un mediu de lucru cu un laptop Dell profesional în stația de andocare, îl puteți înlocui cu ușurință cu un ultrabook mai nou, fără a fi necesar să înlocuiți nimic altceva decât laptopul original cu unul nou. Totuși, așezarea conectorului de andocare până la marginea din spate este puțin nefericită, astfel încât poate părea că, ultrabook-ul atârnă pe margine.

Dimensiuni și tastatură

Dell Latitude E7440

Când deschidem ultrabook-ul, vedem că, culoarea argintiu s-a schimbat în negru, peste tot. Față de modelul anterior Latitude E6430, cadrele de pe fețele laterale și deasupra acestuia au fost reduse semnificativ, ceea ce face ca ultrabook-ul să fie mai mic în ansamblu, nu numai în înălțime, ci și în lungime și lățime. Un șasiu mai compact menținând în același timp diagonala afișajului este întotdeauna o dezvoltare binevenită, pe care am văzut-o deja la modelul E6430 și versiunea redusă E6430S.

Dell Latitude E7440

În jurul tastaturii este o suprafață neagră cu un finisaj soft-touch, ceea ce face ca scrisul pe ultrabook să fie mai plăcut. Această parte a recenziei am scris-o direct pe tastatura unui ultrabook Latitude E7440. Ca în orice, este nevoie de ceva timp pentru ca să ne obișnuim cu condiții ușor diferite decât cu o tastatură externă, dar m-am obișnuit repede, iar tastele sunt destul de departe, astfel încât tastarea nu este o problemă. Suprafața soft-touch din jurul tastaturii este, în general, o soluție ideală pentru laptopuri. Încă nu am întâlnit până acum una mai bună.

Atât touchpad-ul cât și Trackpoint-ul funcționează așa cum era de așteptat. Touchpad-ul este poziționat ușor spre stânga, astfel încât palma mâinii drepte să nu se sprijine pe el în timp ce tastați. Cu excepția cazului în care am încercat intenționat, nu mi s-a întâmplat să fi tastat din greșeală cu palma pe acesta. Ultrabook-ul nu s-a încălzit în timpul lucrului. E adevărat, a fost vorba doar de scrierea textului și câteva clipe petrecute pe emailuri, dar este frumos să nu fii deranjat de zumzetul ventilatorului sau de căldura radiantă.

Baterie înlocuibilă

Dell Latitude E7440

Un avantaj neobișnuit, care nu apare de obicei la ultrabook-uri, este posibilitatea de a înlocui bateria la Latitude E7440. Datorită corpului subțire, este normal ca bateria să fie încorporată și să nu poată fi înlocuită, ceea ce aduce probleme cu durata de viață a acesteia. Odată ce bateria se uzează și își pierde rezistența inițială, aveți probleme cu un ultrabook obișnuit și, dacă aveți nevoie de o durată de viață a bateriei mai lungă, trebuie să cumpărați un dispozitiv nou. La Dell Latitude E7440, scoateți pur și simplu bateria și o înlocuiți cu una nouă. Acesta este un alt motiv pentru care aceste dispozitive sunt potrivite pentru recondiționare – durata lor de funcționare totală depășește cu mult doi ani sau trei ani care sunt obișnuiți în tehnologia ieftină.

Procesor economic

Dell Latitude E7440

Dacă ne uităm mai adânc în interiorul ultrabook-ului, găsim un procesor Intel Core de a patra generație, numit Haswell. Acesta este prezent într-o variantă de joasă tensiune cu economie de energie, cu litera U după marcajul numeric. Performanța brută a procesorului este doar puțin mai puternică decât variantele clasice Core i5 din a doua generație în Latitude E6420. Cu toate acestea, este necesar să se țină seama atât de consumul mai mic de energie, cât și de încălzirea mai scăzută, de suport pentru noile tehnologii și de un cip grafic nou integrat.

Disc non-standard

Dell Latitude E7440

Hard disk-ul este soluționat într-un mod care nu este standard, și anume folosind modulul mSATA. Caracteristicile sale sunt practic identice cu un SSD, dar nu este un drive de 2,5", ci un card mai mic, cu o interfață mSATA. Pentru aceasta, Latitude E7440 are o reducție față de clasicul SATA 2.5" clasic, care poate fi montat și la ultrabook, dar nu este nimic în care să-l înșurubăm, așa că preferăm o soluție cu un modul de memorie fizic mai mic, care se încadrează frumos în reducere. Capacitățile modulelor mSATA sunt de obicei aceleași cu discurile SSD de 2,5", iar prețul lor este destul de similar, deci nu este o problemă majoră.

Alte componente

Dell Latitude E7440

Alte componente sunt deja obișnuite, iar dintre cele principale, poate fi menționată doar memoria RAM DDR3, care poate fi instalată în două module cu o frecvență de până la 1600 MHz. Se acceptă până la 16 GB RAM, ceea ce este mai mult decât suficient pentru un ultrabook cu un cip grafic integrat. Dell nu oferă deloc variante ale acestui model cu o placă grafică dedicată.

Comparație cu modele similare

Dell Latitude E7440

Puteți compara acest ultrabook cu multe alte modele – ne-am putea uita la varianta de 12" a aceleiași generații, ultrabook-ul Dell Latitude E7240 sau laptop-ul de 14" din seria 40, Latitude E6440, care are designul noului model dar este un laptop înalt clasic, care are în plus un USB și VGA, dar îi lipsește un mini DisplayPort. Sau am putea compara E7440 cu generația anterioară, deja menționatul Latitude E6430, al cărui șasiu este mai mare în toate dimensiunile și semnificativ diferit în ceea ce privește designul.

Însă, indiferent la care dispozitiv din seria Dell Latitude de ultimă generație ne uităm, întâlnim construcții sofisticate, materiale de calitate, caracteristici durabile și alte caracteristici care îl mențin pe Dell în frunte printre dispozitivele de firmă pentru încărcare zilnică pe termen lung cu o rată de eșec minimă.

Testele de stres

Dell Latitude E7440

Conform documentației oficiale de la producător, acest model este testat atât în conformitate cu standardul militar 810G, cât și cu testele de stres, care simulează rapid utilizarea zilnică în timpul ciclului de viață al dispozitivului. Se menționează un test de temperatură care simulează 120 de ore într-un vehicul închis la soare direct de vară, sau deschiderea și închiderea capacului unui ultrabook la fiecare 15 minute în timpul întregului timp de lucru. Astfel de teste ni se pot părea ciudate, dar atunci când ajungem într-o situație stresantă exacerbată cu dispozitivul, ne bucurăm că s-a luat în considerare calitatea acestuia și că rezistă ceva mai mult.

În concluzie

Dell Latitude E7440

Pe scurt, ultrabook-ul Dell Latitude E7440 este un instrument de lucru frumos și silențios, care se află în prezent în vârful gamei de laptop-uri recondiționate. Dacă sunteți în căutarea de echipamente IT reprezentative pentru reprezentanții sau managerii de vânzări ai companiei dvs., dar nu doriți să aruncați zeci de mii pentru dispozitive noi, ultrabook-ul Dell elegant și de înaltă calitate este soluția potrivită.

Plusuri Minusuri
+ șasiul din aluminiu adaugă durabilitate și design frumos - procesorul cu economie de energie are performanțe mai mici
+ ecran confortabil mare de 14" într-un corp ușor și subțire - conector de andocare până la marginea din spate
+ baterie înlocuibilă de utilizator
+ operare foarte silențioasă

Consultați gama de ultrabook-uri Dell Latitude E7440