Salt la liga superioară - Dell Latitude E7470 și E7270

Salt la liga superioară - Dell Latitude E7470 și E7270

Să aruncăm o privire asupra ultrabook-urilor profesionale din seria Dell Latitude 7000. Nu este altceva decât cel mai înalt model de dispozitive profesionale business pe care Dell le-a lansat în 2016. Ca noi, aceste ultrabook-uri costă câteva mii de lei, după cum puteți observa la noua generație E7490, al căror preț poate fi și 9 – 10 000 de lei în funcție de configurație. Ca recondiționat, puteți cumpăra acum un Latitude E7470, cel mai înalt model din 2016, la o fracțiune din prețul inițial, fără a-și pierde avantajul ca model de top.

Dell Latitude E7470

Modelul deschis Latitude E7470 și modelul închis mai mic E7270

Securizare SW, HW și mecanică

În promovarea ultrabook-urilor din seria 7000, Dell s-a concentrat pe o combinație unică de securitate ridicată și design impresionant. Criptarea eficientă necesită o soluție software care nu face parte din aparat, dar este oferită direct de Dell și de mulți alții. Este important că, hardware-ul este pregătit pentru un nivel de securitate a firmelor, de exemplu sub formă de procesoare cu tehnologie Intel vPro.

Dell Latitude E7470

Ultrabook-urile de vârf au procesoare cu suport Intel vPro

În ceea ce privește construcția, Dell a folosit materiale durabile dovedite, pe care le întâlnit în mod obișnuit la modelele de top. Suprafața capacului este negru mat și cauciucat, are un aspect frumos și nu este la fel de rece la atingere ca aluminiul din modelul E7440. Lucrul neplăcut este faptul că amprentele digitale se văd foarte tare această suprafață neagră. Singurul element care nu este negru sunt balamalele metalice ale capacului cu bara din spate. Balamalele rigide ale capacului din oțel sunt în mod tradițional o caracteristică binevenită la liniile superioare ale laptop-urilor Dell.

Dell Latitude E7470

Balamalele din oțel ale capacului nu se desprind și nu se fisurează nici după ani de utilizare

Senzație subiectivă în ce privește lucrul cu acesta

Am o senzație personală foarte plăcută în ce privește lucrul cu ultrabook-ul Dell Latitude E7270. Dispozitivul este mic și subțire, dar în același timp creează o impresie fermă și rezistentă în mână, ceea ce este asigurat de materiale premium. Nimic nu se îndoaie și nu scârțâie, este într-adevăr un întreg solid. Singurul inconvenient este doar vizibilitatea deja menționată a amprentelor pe capac. Tastatura ultrabook-ului este perfect adâncită în șasiu, nu are o tranziție mare și are un plastic pentru fixare. Tipul tastaturii este același atât pentru modelele de 14" cât și pentru 12,5" și se scrie bine pe ea, ceea ce este deseori însă o chestiune de obișnuință. Când cineva lucrează cu acesta, își dă imediat seama că, are de a face cu un model de vârf.

Dell Latitude E7470

Înndreapta tastatura încastrată a modelului E7270 în comparație cu tastatura încastrată încorporată din generația anterioară

Un salt intergenerațional semnificativ

Predecesorii modelului revizuit sunt ultrabook-urile Latitude E7250 și E7450, care sunt o generație mai veche, dar cu aspect foarte similar. De obicei, schimbarea performanței între generații nu este foarte vizibilă, dar aici găsim o excepție. E7270 și E7470 au un procesor Intel Core de a 6-a generație numit Skylake, care are deja suport complet HW pentru HEVC / h.265 pentru video 4k. Memoria de operare RAM a sărit de la DDR3 la module DDR4 mai rapide. Discul SSD din format mSATA a trecut la unul mai modern, M.2. Datorită acestor trei schimbări fundamentale, putem obține performanțe semnificativ mai mari cu dispozitivele analizate decât înainte.

Dell Latitude E7470

Memorie M.2 pentru o viteză mai mare și economisire de spațiu

Conectivitate suficientă

Conectivitatea ultrabook-ului este suficientă, putem găsi 3× USB 3.0, HDMI, mini DisplayPort, RJ-45, cititor de carduri de memorie, slot pentru cartele SIM, 3,5 mm audio și conector de alimentare pe părțile laterale și în spate. Din partea de jos vom găsi un port clasic de andocare Dell E-family, deci nu va trebui să schimbați docul chiar și atunci când faceți upgrade la acest model. Diferit de ceea ce am fost obișnuiți până acum este imposibilitatea înlocuirii bateriei de către utilizator. Pentru a o putea înlocui este nevoie să deșurubați ultrabook-ul.

Dell Latitude E7470

Conectorii sunt peste tot în spate și în partea dreaptă a ultrabook-ului

Un model de top care nu va dezamăgi

Dacă sunteți în căutarea unui ultrabook profesional pentru muncă, modelul de top al anului 2016 nu vă va dezamăgi. Puteți alege varianta de 14" Dell Latitude E7470 sau una mai mică de 12,5" Latitude E7270, care diferă doar ca dimensiune, dar oferă același echipament. Datorită saltului în componentele utilizate, veți obține performanțe semnificativ mai mari decât generația anterioară și vă puteți baza astfel pe o viteză suficientă în anii următori. Cu garanția noastră extinsă de până la 4 ani, aceasta este o investiție care nu se va pierde.

Dell Latitude E7470

Datorită conectorului de andocare, nu trebuie să vă pierdeți timpul prețios de fiecare dată când conectați cablurile

Ultrabook-uri Dell Latitude E7470 și E7270 în stoc