O alegere cumpătată pentru utilizarea de zi cu zi - Dell Latitude E5470

O alegere cumpătată pentru utilizarea de zi cu zi - Dell Latitude E5470

Ați văzut deja laptopurile Dell Latitude E5470 în oferta noastră? Dacă vă place să rămâneți la modele mai vechi, cunoscute, este posibil să fi ratat articolul nostru de dinainte. Dar cu siguranță are ceva de oferit și merită să vă uitați mai îndeaproape.

Dell Latitude E5470

Cu design cumpătat Dell Latitude E5470

Constant

Latitude E5470 este un notebook de 14", care combină disponibilitatea utilizatorului mediu cu securitatea și durabilitatea ridicată, cu care suntem obișnuiți la Dell Latitude. Deși șasiul întreg nu este confecționat din aluminiu, aici găsim piese armate, în special balamale metalice și bara care se află între ele. Dell afirmă că părțile tensionate sunt consolidate cu fibră de carbon, dar despre care piese este vorba nu găsim în documentația obișnuită.

Dar faptul rămâne, că atunci când luați Latitude E5470 în mână, nimic nu se îndoaie sau nu se desprinde de nicăieri. Deci nu este un „plastic” obișnuit, care ne atacă cu prețul său redus, dar se va rupe într-un an. Suprafața notebook-ului este de culoare negru mat, iar designul este destul de simplu. Dacă mâinile sunt curate în mod rezonabil, atunci nu rămân la suprafață pete și amprente, datorită finisajului mat. Dar dacă vă place să mănâncați gogoși la serviciu sau mâinile d-voastră sunt mai transpirate, atunci amprentele vor fi vizibile.

Dell Latitude E5470

Șasiul armat este negru mat cu balamale metalice

Compact

Notebook-ul Dell Latitude E5470 este destul de compact. Nu este direct un ultrabook, dar dispozitivul este subțire (23 mm în punctul cel mai gros), cu marginea inferioară teșită, iar greutatea sa, inclusiv bateria, este de 1,7 kg. Acestea sunt valori destul de frumoase, care cu siguranță nu interferează cu utilizarea normală pe drum. Bateria este integrată în E5470, deci nu o puteți înlocui fără o șurubelniță. Cel puțin, puteți fi sigur că acesta nu va ieși din dispozitiv, așa cum se întâmplă în cazul modelelor mai vechi, unde, în funcție de numărul de celule cu baterie, poate apărea o suprapunere la marginea din spate.

Dell Latitude E5470

Din lateral vedem o margine de jos teșită

Echipat

Este îmbucurător faptul că Latitude E5470 a păstrat conectorul de andocare pentru stațiile PR02X și PR03X. Dacă aveți deja un loc de muncă echipat cu laptopuri Dell, va fi suficient să înlocuiți pur și simplu dispozitivul fără a fi nevoie să schimbați stația de conectare sau adaptorul.

Lăsând la o parte dock-ul, E5470 oferă practic 3 porturi USB 3.0, HDMI, VGA, RJ-45, un jack audio și un cititor de carduri de memorie sau carduri de securitate și un slot pentru card SIM. Prin urmare, baza este asigurată, ar mai fi bun un DisplayPort, dar Dell a recunoscut deja că HDMI este mai răspândit.

Dell Latitude E5470

Avem un conector de andocare în partea de jos și vedem un singur capac, fără posibilitatea de a înlocui bateria

Economisire

Din exterior, este frumos, dar ce este în interior? Din motive, pentru care nu ne-am dat seama, Dell a decis să omite numerotarea modelelor sale cu șase. Așadar, găsim Latitude E5450, care are un procesor Intel Core de generația a 5-a, atunci ne-am aștepta la E5460 cu a șasea generație, dar de aici sare Dell și avem E5470, cu a șasea generație. Și ce ne oferă Intel Core a 6-a generație?

Dacă comparăm i5–5300U (gen 5) cu i5–6300U (gen 6), care sunt utilizate în mod obișnuit în aceste dispozitive, vom constata o creștere a performanței sub 14%. Ambele procesoare sunt de joasă tensiune și, prin urmare, vizează o durată mai mare de viață a bateriei laptopului. Dacă am compara doar performanța brută în funcție de referință, am constata că chiar a 4-a generație din Latitude E6440 (i5–4300M) are performanțe comparabile cu cea de-a șasea generație din E5470, dar la costul mai mult decât dublul consumului la sarcină maximă. Așa cum am scris înainte, performanța procesoarelor vechi de câțiva ani este încă suficient de abundentă pentru activitatea normală de astăzi, motiv pentru care nici producătorii din noile generații nu urmăresc o creștere drastică a performanței.

CPU i5–4300M (gen 4) i5–5300U (gen 5) i5–6300U (gen 6)
Benchmark 4442 3835 4365
Comparație cu genul 5 116 % 100 % 114 %

Eficient

Deci, ce bun va aduce un model nou de laptop pentru noi? Putem observa o schimbare interesantă a cipului grafic integrat. În timp ce în a cincea gen. găsim Intel HD 5500 cu 594 de puncte, generația a 6-a conține deja Intel HD 520 cu 841 de puncte. Și aceasta este o creștere a performanței grafice cu 42%, ceea ce este departe de a fi neglijabil. Dacă munca d-voastră nu este în design CAD și nu doriți direct Precision, dar uneori abordați doar o parte din graficele 3D, atunci a 6-a generație merită luată în considerare.

GPU HD 4600 (gen 4) HD 5500 (gen 5) HD 520 (gen 6)
Benchmark 713 594 841
Comparație cu genul 5 120 % 100 % 142 %

În plus, Latitude E5470 oferă până la 16 GB memorie DDR4, un SSD M.2, un ecran HD, HD+ sau până la un ecran Full HD și alte lucruri și funcții, pe care le așteptați de la un laptop modern. Așadar, în interior nu vom găsi surprize neplăcute, ba dimpotrivă, și nu avem niciun motiv să ne îndoim că Latitude E5470 se va descurca cu ușurință asupra solicitărilor de birou, pe care i le punem.

Dell Latitude E5470

E5470 este un notebook modern pentru lucrări de birou exigente

Disponibil

Dell Latitude E5470 arată ca laptopul potrivit pentru d-voastră? Încercați-l și convingeți-vă singur pe pielea d-voastră. Cu excepția celor 7480 ultrabook-uri, acesta este cel mai recent model din gama noastră, care are potențialul de a dura mulți ani de service. Este disponibil la magazinul nostru electronic și cu garanțiile noastre, care includ A+ calitate, livrare a doua zi, soluționarea reclamațiilor a doua zi și multe altele.

Laptopuri Dell Latitude E5470 în stoc