Laptop business class cu un design nou - Dell Latitude E5450

Laptop business class cu un design nou - Dell Latitude E5450

Vă surprinde faptul că, ne ocupăm cu un model din gama „cinci” Dell Latitude? Nu este aceasta o clasă inferioară? Vă puteți convinge personal că, nu din această generație. Chestia este că, de la generația Exx50, linia de modele de a șasea generație s-au unit cu cele de a cincea generație, așa că nu vom mai găsi E6450, de exemplu. În schimb, Dell ne-a pregătit un ultrabook E7450 și un laptop E5450.

Dell Latitude E5450

Noul șasiu la laptopul Dell Latitude E5450

Deoarece nu mai este o linie de laptopuri din a cincea generație mai inferioară, ci singura linie de laptopuri clasice business Dell Latitude, ne așteptăm la aceleași calități ca și modelele de generația a șasea, generație anterioară cu care suntem obișnuiți. La urma urmei, Dell are o serie dedicată Inspiron pentru utilizarea la domiciliu ieftină, cu care noi nu ne ocupăm. Așadar, să aruncăm o privire la ce are de oferit laptop-ul Dell Latitude E5450.

Șasiu inovat

Observăm imediat o schimbare de design care este identică cu ultrabook-urile acestei generații, E7450 și E7250. În versiunea non-touch, este un capac negru mat, cu o suprafață cauciucată, care se ține de balamalele metalice fixate pe o bază neagră. Întregul șasiu a suferit modificări semnificative în comparație cu modelul anterior E6440. Avem un profil mai subțire, cu margini mai ascuțite, care nu se mai potrivește cu unitatea optică – dacă aveți nevoie de aceasta, trebuie să obțineți una externă pentru conectare prin USB. În general, designul este relativ simplu și discret.

Dell Latitude E5450

Tasta Enter este mai îngustă, dar, în general, se scrie bine pe tastatură

Avem o tastatură încastrată, am putea spune un ultrabook. Aranjamentul este perfect, cu excepția tastei enter, pentru care nu a mai rămas prea mult loc – dar am reușit să o nimeresc cu degetul mic pentru prima dată când am scris, așa că nu este nevoie să vă faceți griji. Deoarece este un model de 14", nu avem o tastatură numerică, ceea ce ar face ca celelalte taste să se micșoreze inconfortabil.

Dell Latitude E5450

Diodele de notificare au schimbat locația și stilul, aș spune în bine

Și poziția diodelor de notificare a fost modificată, care acum pot fi găsite pe muchia din față. Datorită acestui lucru, nu mai trebuie să fie două seturi, ca și înainte, deoarece acestea sunt vizibile în acest fel atunci când laptopul este deschis și închis. Și în timpul lucrului, sunt în partea laterală, așa că nu ne deranjează clipind chiar sub ecran. S-au făcut modificări și la butonul power, care este rotund, dar locația acestuia în colțul din dreapta sus rămâne. Comutatorul hardware al modului avion a dispărut din partea laterală a laptopului, dar probabil că la majoritatea utilizatorilor nu le va lipsi.

Conectivitate și baterii

Un lucru pozitiv este păstrarea conectorului VGA, care poate fi utilizat împreună cu laptopul pentru a vă conecta la un video proiector mai vechi în sălile de ședințe. Pe lângă VGA, Latitude E5450 este echipat și cu un port HDMI, trei USB-uri 3.0, un conector de rețea JR-45 și un cititor de carduri de memorie. Din partea de jos, găsim conectorul clasic de andocare E-family, astfel încât conectarea mai multor monitoare și multe alte periferice nu va fi o problemă.

Dell Latitude E5450

Conectivitatea este suficientă, inclusiv VGA și un port de andocare standard

Dacă tot suntem pe partea de jos a laptopului, observăm, de asemenea, că nu observăm de fapt bateriile. Nu mai poate fi înlocuită de utilizator, dar pentru a intra la ea trebuie să deșurubăm tot capacul de jos. La fel ca în cazul ultrabook-urilor mai noi, bateria nu mai este ceva de cumpărat și de schimbat, ci a devenit una dintre componentele interne.

Configurații diverse

Dell Latitude E5450

După îndepărtarea capacului de jos, avem acces facil la componentele cel mai frecvent schimbate

Ce alte componente și ce ne poate oferi acest model business din punct de vedere al performanței? Procesoare Core i3 până la i7 de la a patra până la a cincea generație, cu memorie de până la 16 GB RAM, o placă grafică dedicată GeForce 840M și un display tactil sau de 14" cu rezoluție Full HD. Gama de configurații posibile este foarte largă și vă puteți aștepta la performanțe cu adevărat solide în cel mai înalt ansamblu.

Securitate avansată

În sfera corporativă, protecția datelor este absolut esențială, indiferent dacă este vorba de prevenirea daunelor lor sau a eventualelor furturi și abuzuri. De aceea, Dell oferă o serie de instrumente pentru creșterea securității. Printre driverele oficiale de pe site-ul Dell, putem găsi secțiunea Dell Data Security, unde puteți descărca instrumente pentru criptarea și securitatea datelor. Dell Control Vault, la rândul său, oferă acces prin intermediul unui cititor de amprente sau al unei cartele inteligente, atât de contact prin intermediul cititorului integrat, cât și fără contact prin NFC.

Dell Latitude E5450

Cititorul de carduri de securitate încorporat este marcat cu literele SC (Security Card)

Pentru a proteja fizic datele de daune, servește atât designul robust al laptopului, cât și senzorul de cădere liberă a cărui scop este să parcheze capetele de citire ale hard disk-ului înainte de producerea impactului și șocului, ceea ce ar putea deteriora plăcile discului. Dell se străduiește să facă tot posibilul pentru securitatea datelor, dar în acest domeniu, cel mai mult depinde de utilizator și conștientizarea acestuia.

Modernizarea pro-client a clasei business

Dell Latitude E5450

Cu stația de andocare, vă puteți împacheta ușor laptop-ul după lucru, fără a fi nevoie să deconectați o mulțime de cabluri

Laptop-ul Dell Latitude E5450 aduce un șasiu schimbat semnificativ și modernizează clasa business a laptop-urilor clasice. Cu toate acestea, Dell își ascultă clienții corporativi, menținând atât un conector VGA, cât și un port pentru stația de andocare. Deși am pierdut capacitatea de a înlocui cu ușurință bateria, șasiul s-a redus plăcut și a păstrat construcția precisă și durabilitatea. Procesoarele și plăcile grafice mai noi, la rândul lor, modifică puțin performanța, la care Dell adaugă securitate sporită pentru utilizarea cât mai eficientă într-un mediu corporativ. Încercați personal laptopul Latitude E5450 și scrieți-ne propria opinie.

Laptop-uri business-class Dell Latitude E5450 în stoc