Dell Precision 7510 și 7710 - stații de lucru mobile pentru profesioniști

Dell Precision 7510 și 7710 - stații de lucru mobile pentru profesioniști

Laptopurile Dell Precision 7510 și 7710 reprezintă o schimbare importantă la stațiile de lucru mobile Dell. Deoarece aceste două modele diferă doar în câteva domenii, să ni le imaginăm pe ambele în același timp și vom numi eventualele diferențe. Principala diferență o reprezintă dimensiunile – 7510 este un notebook de 15,6", în timp ce 7710 are o diagonală de 17,3".

Design şi materiale noi

Dell Precision 7510

Dacă sunteți familiarizat cu generațiile anterioare de stații de lucru mobile Dell Precision, deci modelele M4800 și M6800, suntem siguri că veţi fi fascinat la prima vedere de schimbarea de design. Întregul șasiu a fost reproiectat și s-au ales materiale diferite. Pe capac găsim un model de carbon, care anterior era specific pentru variantele tactile ale afișajelor, dar la Precision 7510 și 7710 îl putem găsi și pentru variantele non-touch. În general, noul model este mai elegant și mai subțire, dar nu poate și nici nu vrea să se compare cu ultrabookurile. Mai presus de toate, șasiul oferă spațiu suficient pentru răcirea eficientă cu care se mândrește Dell. Prin aceasta ar trebui să se răcească procesorul în modul turbo mai mult decât au reușit modelele anterioare.

Procesorul Xeon cu suport ECC

Dell Precision 7510

Notebook-ul de design Dell Precision 7510 conține un procesor quad-core din a 6-a generație și oferă pentru prima dată și un dispozitiv mobil Intel Xeon v5. Cunoaștem Xeon în principal ca procesoare de server, care sunt utilizate și la stațiile de lucru desktop. În versiunea mobilă, îl întâlnim aici pentru prima dată și, comparativ cu Core i7, aduce practic singurul avantaj – acceptă memorie RAM de tip ECC. Acestea pot detecta și observa erori de memorie care fără ECC ar putea duce la blocarea aplicației sau la repornirea sistemului. Se pot instala maximum 64 GB RAM, indiferent dacă este DDR4 clasic sau ECC DDR4.

Opțiuni pentru discuri și plăci grafice

Dell Precision 7710

Stocarea în Precision 7510 poate fi rezolvată și cu un disc PCIe M.2 NVMe foarte rapid. Cu toate acestea, există și un slot pentru un disc SATA M.2 clasic sau un disc SATA standard de 2,5". Precision 7710 mai mare oferă până la 3 sloturi de disc, şi anume două sloturi PCIe M.2 și un slot SATA pentru 2,5" sau M.2. Utilizatorul îşi poate crea astfel combinația ideală dintre un disc ultra-rapid M.2 NVMe pentru sistemul de operare și aplicații și un SSD de 2,5" mai ieftin, cu o capacitate mare de date și proiecte.

benchmark

La fel ca la toate stațiile de lucru, Precision mobil are discuri grafice profesionale nVidia Quadro sau AMD FirePro. În timp ce Precision 7510 poate conține cel mult un card M2000M, versiunea de 17,3" 7710 include cardurile mai puternice M3000M până la M5000M. Prezentăm mai sus o comparaţie a performanței pe puncte conform standardului PassMark. Deși cel mai puternic card pare să fie neglijabil mai bun decât M4000M, avem aici o mare diferenţă de memorie. M4000M are 4 GB de memorie GDDR5, în timp ce M5000M are 8 GB, care poate avea sau nu un rol în funcție de scopul pentru care este utilizat notebook-ul.

Conectivitate cu USB-C opţional

Dell Precision 7710

Conectivitatea acestor laptopuri este practic clasică și suficientă. Atât HDMI clasic, cât și mini DisplayPort sunt prezente pentru conectarea monitorului. Prezența conectorului de andocare E-family este importantă pentru cunoscutele stații de andocare Dell PR02X și PR03X. Precision 7510 și 7710 pot include sau nu un conector Thunderbolt USB-C. Este un echipament opțional, deci nu se poate presupune că acest conector îl are fiecare bucată. Dacă este prezent USB-C, opțiunile de conectivitate sunt mult mai extinse, deoarece prin intermediul lui putem conecta stațiile de andocare Dell WD15 și WD19, care oferă multe porturi suplimentare.

Soluţii certificate pentru profesionisti

Dell Precision 7710

Dell Precision 7510 şi 7710 sunt stații de lucru puternice, cu o construcție robustă și, în același timp, un aspect modern. La perfecţionarea aparatelor Precision Dell colaborează cu Adobe, Autodesk, Solidworks și alții pentru a asigura optimizarea maximă a hardware pentru lucrul cu software-ul profesional al acestor companii. Datorită acestui fapt, laptopurile Precision au certificat ISV, asigurând o funcționare fără probleme cu cele mai utilizate aplicații pentru lucrul cu CAD/CAM. Dacă aveți nevoie de performanța profesională a unei stații de lucru mobile, laptopurile Dell Precision reprezintă soluția potrivită.

Laptopurile de design Dell Precision se află în depozit