Debutul cu USB-C – Dell Latitude 5480

Debutul cu USB-C – Dell Latitude 5480

Mai nou, printre laptopurile recondiționate, începe să apară Dell Latitude 5480. Este vorba de un laptop business de 14" u dotare modernă care, într-un anumit sens, deschide noua etapă a acestei serii. Hai să vedem ce ne poate oferi Latitude 5480.

Dell Latitude 5480

Latitude 5480 are o diagonală universală a afișajului, 14"

Unde s-a pierdut E-ul?

Începem cu o simplă ghicitoare. De ce laptopul are marcajul 5480 și nu E5480 ca multe generații precedente? Litera E din fața marcajului numeric înseamnă prezența conectorului de andocare pentru replicatorul de port PR02X și PR03X compatibile tocmai cu produsele Dell E-family. Simplu, dacă laptopul are în marcajul său litera E, are pe dedesubt un conector lung de andocare, dacă nu are E, nu are conector de andocare.

Dell Latitude 5480 și dispozitivele mai noi nu mai au acest conector, dar aceasta nu înseamnă că nu conectăm la ele nicio stație de andocare. În locul conectorului de dimensiuni mari și pentru un singur scop, aici găsim USB-C mic și foarte universal cu ajutorul căruia putem conecta noile tipuri de stații de andocare Dell. Tocmai în această privință, modelul 5480 începe noua etapă a seriei Dell Latitude, care renunță la stația de andocare compatibilă cu șapte dintre ultimele generații de aceste laptopuri (E6400, E6410, E6420, E6430, E6440, E5450, E5470).

Dell Latitude 5480

USB-C mic cu suport DPort

Prin ce excelează laptopul?

Având în vedere faptul că Latitude 5480, efectiv spre sfârșitul anului 2020, este cea mai nouă generație de laptopuri din oferta noastră, avantajul lui clar este performanța legată de cea mai recentă generație de procesoare Intel Core. Concret, este vorba de generația a 7-a de procesoare cu două până la patru nuclee, i3, i5 sau i7, cu precizarea că variantele cu două nuclee sunt economice din punct de vedere energetic și marcate cu U, ceea ce înseamnă temperatură de lucru mai scăzută și rezistență mai mare a bateriei în cursul operării.

De asemenea, în dotare se află memoriile de operare tip DDR4, pentru care laptopul oferă 2 sloturi în care puteți monta în total până la 32 GB. Drept hard disc puteți folosi clasicul 2,5" sau și rapidul modul M.2, însă nicidecum ambele simultan. În ceea ce privește grafica, folosim fie cipul Intel HD în procesor, fie putem întâlni configurația cu cardul grafic dedicat, nVidia GeForce 930MX, care nu se sperie nici de lucrul cu multimedia. Însă tot este vorba de un laptop de birou care nu este destinat lucrărilor de grafică. Afișaju cu diagonala de 14" are, de obicei, rezoluția HD sau Full HD.

Dell Latitude 5480

Balamalele metalice ranforsate pentru fixarea fermă a afișajului

Ce se poate conecta la acest laptop?

Pe părțile dorsale și laterale găsim 3 conectori USB 3.1, USB-C, HDMI, VGA, RJ45, cititorul de carduri de memorie și capătul de intrare/ieșire audio combinat pentru căști și microfon. USB-C poate servi pentru conectarea deja menționată a stației de andocare sau ca DisplayPort. Un lucru firesc este WiFi, Bluetooth și, unele configurații au slotul pentru cartela SIM pentru conectarea 4G.

Dell Latitude 5480

Design simplu și pur, fără elemente extravagante

Cui îi va servi cel mai bine?

Dell Latitude 5480 este un laptop de birou, deci, cel mai bine va servi într-un mediu corporativ care impune cerințe pentru fiabilitate și durată lungă de funcționare la operarea zilnică de opt ore. Designul simplu de culoare închisă se potrivește bine în mediu de lucru și nici în cursul ședințelor nu va genera un sentiment de perturbare. Deci, dacă căutați un laptop fiabil de la un brand cunoscut, pentru firmă, și doriți cel mai nou model care rezistă încă mulți ani, Dell Latitude 5480 este cel mai potrivit candidat.

Laptopuri Dell Latitude 5480 pe stoc