Ce computere au cel mai mic consum de energie?

Ce computere au cel mai mic consum de energie?

Creșterea bruscă a prețurilor la energie ne afectează pe toți, fie că ne referim la scara corporativă sau la gospodăriile noastre personale. Până acum, poate că am perceput limitarea consumului mai mult ca o problemă de ecologie, dar situația actuală ne obligă să ne gândim mai mult la consum din punct de vedere economic. Utilizarea de zi cu zi a computerelor, fie la birou sau acasă, poate juca un rol pe termen lung și poate marca factura de energie electrică. Când vine vorba de computere de birou recondiționate, am dori să vă spunem consumul de energie al acestora, astfel încât să puteți decide dacă să cumpărați unul care să vă fie mai profitabil să rulați pe termen lung. Din păcate, nu este atât de simplu.

Consumul depinde de sarcina computerului și de componentele specifice, de aceea este imposibil de spus în general care model este cel mai economic. Nu este recomandată nici orientarea în funcție de TDP-ul procesorului, pentru că acolo este căldură irosită și iarăși depinde de volumul de muncă. O altă opțiune este să te uiți la performanța maximă a resursei computerului. Nici acest lucru nu ne spune nimic despre consumul real, dar stabilește un fel de limită maximă imaginară a ceea ce este capabil mașina. Deci cum o apuci?

Cu ceva timp în urmă, am testat direct unele calculatoare din companie prin contoare de consum, mai întâi în repaus, apoi sub sarcină mare. Am constatat că într-o configurație complet identică, turnul și SFF au același consum, dar USFF are un consum cu aproximativ 20% mai mic. Aceasta este deja o diferență interesantă care poate juca un rol în selecție. Dacă nu intenționați să vă extindeți PC-ul cu plăci PCIe suplimentare, puteți alege cu ușurință versiunea USFF mică și puteți economisi în funcționare.

În plus, am pus cel puțin resursele în grafic pentru dvs., împărțite după model și design de carcasă. Trebuie repetat că acest lucru nu spune despre consumul real al computerului, totuși putem citi ceva din el. Puteți vedea clar că versiunea micro este complet diferită din punct de vedere energetic de celelalte versiuni desktop. Nu conține o sursă de alimentare internă, dar este alimentat de un adaptor suplimentar, asemănător laptopurilor. Prin urmare, ne putem aștepta la un consum semnificativ mai mic la micro, dar trebuie să suportăm și un procesor puțin mai slab și mai economic, care este notat cu litera T.

performanța resurselor computerului

Așa că recomandarea finală este ca dacă vrei un PC de birou cu cel mai mic consum posibil, alege un mic USFF sau micro design. Planeta și portofelul tău îți vor mulțumi pentru asta.

Alegeți un USFF economic sau un micro PC